AD-blacklist1

2012
dec.
07

Nyeli a közpénzeket az FTC

ftc logo sportforum.huEgész jól kistafírozzák közpénzekből a Ferencvárosi TC-t. Kiderült, ezúttal az állami tulajdonú HungaroControl Zrt. adott 50 milliót a klubnak. Ráadásul zűr van a leendő Fradi-stadion körül.


Honlapunk is írt korábban arról, hogy néhány pesti önkormányzat (köztük a kőbányai) súlyos milliókkal töltötte fel az FTC kasszáját, ami nem véletlen, hiszen az érintett kerületek fideszes irányításúak, az FTC elnöke pedig Kubatov Gábor pártigazgató. Néhány hónappal ezelőtt arra derült fény, hogy az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt. 250 milliót adott az egyesületnek.
Az atlatszo.blog.hu most újabb közpénz-juttatásra bukkant. Mint a közérdekű adatigénylésükből kiderült, a szintén százszázalékos állami tulajdonú HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. idén tavasszal 50 millió forint támogatást utalt át a zöldeknek.


Mindemellett zűrös az új Albert-stadion építésére kiírt közbeszerzési pályázat is. A nol.hu csütörtöki írása szerint, "nagyvonalúan két stadiont fizet a kormány az adófizetők pénzéből, egyet Debrecenbe, egyet Ferencvárosba. Míg a cívisvárosban jóval enyhébbek a pályázati feltételek, és ezáltal nagyobb is a verseny a megbízás elnyeréséért, a Fradinak nem építhet bárki. Az is lehet, hogy a zöld-fehéreknek csak egyvalaki építhet?"