AD-blacklist1

2020
júl.
30

Munkában a női hokisok új kapitánya

Írta: szerk

hoki3 leadLisa Haley, a magyar női jégkorong-válogatott frissen kinevezett olimpiai bajnok kanadai szövetségi kapitánya a csapatnak tartott edzést a fővárosi Tüskesátorban 2020. július 30-án. Az új szövetségi kapitány szerint jó alapokra építhet a jövő évi elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott.

 


A szakember a válogatott csütörtök délelőtti edzése után azt azt nyilatkozta, hogy nagyon lényeges lesz a legmagasabb osztályban az, hogy mennyire gyorsan tudnak játszani, véleménye szerint pedig „megvan a sebesség” a játékosokban.


    „Óriási a lelkesedés a lányokban, szeretnek és tudnak is együtt játszani, nem utolsó sorban azért, mert jól működik közöttük a kémia” – fogalmazott a 47 esztendős Haley, hozzátéve, hogy az első néhány közös edzés alapján úgy látja, nagy lehetőségek előtt áll a magyar válogatott.


    hoki2„Természetesen vannak olyan elemek, amelyeken javítanunk kell, és ezeket fejleszteni is fogjuk, de az alapok kétségkívül nagyon jók” – jelentette ki a kapitány (képünk).

   Haley szerint Magyarországon a női jégkorong még nem tekinthet vissza nagy hagyományokra, ugyanakkor rövid idő alatt el tudott lépni a világ leggyengébb csapataitól. „A lányokkal közösen felelősségünk van abban, hogy a magyar női jégkorong történelmét tovább írjuk, és az eddig elért sikerekre építve megtegyük a következő lépést” – mondta a szakvezető, megfogalmazva azt a célt, hogy a válogatottnak a legmagasabb osztályban kell maradnia.


   Lisa Haley kinevezését múlt pénteken jelentette be az MJSZ, és a szakember megbízatása a jövő augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. Elődjével, Pat Cortinával a magyar női válogatott tavaly fennállása során először feljutott az elitbe. Az idei vb a koronavírus-járvány miatt elmaradt, és jövőre rendezik meg Kanadában. Cortina szerződése az MJSZ-szel lejárt, a továbbiakban a német férfi élvonalban dolgozik klubedzőként.



MTI; fotó: MTI/Illyés Tibor