AD-blacklist1

2018
ápr.
27

Nemzetközi Szabó László Emlékverseny

Írta: sajtóközlemény

sakklead357 versenyző 39 országból – elrajtolt a Budapesti Tavaszi Fesztivál Nemzetközi Sakkfesztivál és Sakkverseny - Szabó László Emlékverseny. A BOK (volt Syma) Csarnokban zajló esemény az idén Magyarország legnagyobb nyílt versenye, melyet április 18. és 26-a között rendeztek meg.

 


A megnyitón Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, a Budapesti Sakkszövetség elnöke és Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

 

   A tavalyinál is népesebb mezőny legerősebb csoportjában mintegy 30 nagymester játszik, lehetőség van a nemzetközi nagymesteri norma teljesítésére. A fiatal magyar versenyzők rangos nemzetközi mezőnyben tudják megméretni magukat, és a Szabó László-emlékdíj is motiválja őket: a nagymester tiszteletére unokaöccse, Szabó András 1 millió forintot adományoz, mely a legsikeresebb ifjúsági játékosok között kerül kiosztásra.

 

   A verseny megnyitóján idén is átadták a Budapesti Sakkozásért díjakat. A három díjazott Polgár Judit, Papp László és Krizsány László volt.
Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója egyenesen Vietnamból érkezett. Sakkoktatási programját és szakkönyveit a világ egyre több pontján fogadják érdeklődéssel. Üdvözölte, hogy újra létrejöhetett Budapesten ez a rendkívül népszerű verseny, és reméli, hogy még sok hasonló rendezvény követi ezt az eseményt, hiszen ahogy mottójával is vallja: „A sakk összeköt – Chess connects us”.
   

   A 160 külföldi résztvevő, a vidéki versenyzők és kísérőik 9 napon át tartózkodnak Budapesten, a főváros szépsége és turisztikai attrakciói miatt is többen választották ezt a versenyt a térségben.

   Az 5,5 millió forint összdíjazású verseny szervezője a Budapesti Sakkszövetség, támogatók: Budapesti Tavaszi Fesztivál, Szerencsejáték Zrt., Budapest Főváros Önkormányzata, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Magyar Sakkszövetség, Resonator Kft.

 

Információk a verseny honlapján találhatók

fotó: ittlakunk.hu/belvaros