AD-blacklist1

2018
jan.
13

Phjongcshang 2018 téli olimpia - Miklós Edit nélkül

Írta: szerk

20180113ski horizontal miklos editMiklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati (január 13-ai) szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.

 

 

 

A hazai sportági szövetség szombat este közleményben tudatta, hogy a versenyzőt az éjszaka folyamán megműtik, rehabilitációja várhatóan több hónapot vesz igénybe, így a február 9-én kezdődő téli játékokon nem tud részt venni.


    Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították. 


    miklosMTI 960pxStark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint a versenyző nem vesztette el az eszméletét. – A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt – mondta.

 

     Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

 

MTI; fotó: AFP; MTI