AD-blacklist1

2015
feb.
25

Csúszós jégen – biztos lábbal

Írta: Oszvald György

ovikori 009leadAz Óvodás sportnapok idei második fordulóját a White Shark Hockey Club Ihász utcai jégpályáján bonyolították le február 20-án. A versengésben négy óvoda hat csapata vett részt. A verseny érdekessége, újítása volt, hogy ezúttal a szülők is részt vettek a gyakorlatok végrehajtásában.

 

 

Őszintén szólva, nagyon meglepődtünk, mikor az ovisok felmentek a jégre melegíteni, s a verseny előtt egy kicsit örömkorizni. Nem hogy nem estek el vagy legalább is nagyon-nagyon ritkán, de egyenesen száguldoztak. Magabiztosan, jól egyensúlyozva rótták a köröket, amíg a hivatalos megnyitóra nem került a sor. Ennek előtte azért a gyerekek kórusban felelték Potos Ilona kérdésére, hogy ezen a jégpályán tanultak meg korcsolyázni. Közben felsorakozta a palánk mellé, összesen hat csapat. Közülük a Mászóka és a Csupa Csoda óvoda két-két csapattal, a többiek egy-eggyel.  

 

   ovikori 189Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket, a segítőket, a szülőket, az érdeklődőket. Nagy tapsot kért a felkészítő óvónőket, s a versenyben részt vevő szülőket is.

 

   A gyakorlatok, mint mindig, most is élvezetesek, látványosak és nem túl nehezek voltak. Eközben megtartották az egyik legfőbb jellemzőt, a váltóverseny varázsát. Az egyszerűség és átláthatóság miatt a csapatokat két hármas csoportra osztották, a gyakorlatok mindkét esetben azonosak voltak.

 

   Kezdték a gyerekek a bójatolással, majd ennek szlalommal nehezített változatát teljesítették. Ez azért izgalmas, mert látszólag könnyű a csíkos kúpra támaszkodni, de közben azért haladni is kell, s a kettő együtt már nehezebb.  

 

   ovikori 353Következett a páros váltó, majd ugyanez a versenyszám megismétlődött egy nehezítéssel: a szülőkkel vagy a segítő óvó nénikkel párosan és a bóják között szlalomozva kellett teljesíteni a feladatot. Ebben az volt a trükk, hogy a gyerek és a felnőtt képességei (sebessége, jégbiztonsága, stb.) eltérőek, így vigyázni kellett, nehogy elrántsák egymást – elsődlegesen a felnőtt a gyereket, mert elvétve ennek az ellenkezője is előfordult.

 

   A sorozatot a hokibottal nehezített korongszállító gyakorlat zárta. A gyerekek  lerakták a korongokat a pálya végét jelző gumiabroncs mögé, s ezt a szülőknek, óvó néniknek kellett a bottal visszatologatni a váltóponthoz. Nem volt könnyű, hiszen mindegyiküknek a kirakott bóják között, szlalomozva kellett korcsolyázni.

 

   A óvodások korcsolyás vetélkedésén megjelent dr. Fejér Tibor önkormányzati képviselő, a Humánszolgáltatási bizottság tagja. Kérdésünkre elmondta, ma már nemigen megy jégre, de néhány éve még ő tanította korcsolyázni az unokáit.

   Az érmeket, okleveleket Radványi Gábor alpolgármester és Varga István önkormányzati képviselő adták át. A rendezvényt ez alkalommal is a Szent László Gimnázium önkéntes tevékenységet végző diákjai segítették.

ovikori 893  A versenyt a Mászóka Óvoda I. csapata nyerte meg. (képünk)

 

2. Csupa Csoda Óvoda Fantasztikus 5-ös csapata, 3. Csupa Csoda Óvoda Fantasztik csapata, 4. Csodapók Óvoda, 5. Mászóka Óvoda II., Kékecskék csapata, 6. Rece-Fice Óvoda.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY