AD-blacklist1

2012
máj.
15

Érmeket remélnek a TSE-vívók

mohamedaidaA Törekvés SE érmeket vár vívóitól, így például Mohamed Aidától és Szekeres Páltól is a londoni nyári olimpián és a paralimpián.


Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztérium (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára az egyesület keddi sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a Törekvés SE olimpiai és paralimpiai kvótás versenyzőkkel is büszkélkedhet. Emellett a legsikeresebb utánpótlás vívóműhely, s közösségformálásban is példát mutat arra, hogy ép és mozgáskorlátozott versenyzőknek is sportolási lehetőség nyújt.
Kovács Róbert, a X. kerület polgármestere arról beszélt, hogy jelenleg azokra büszkék, akik már világversenyeken dobogóra állhattak, de mindent megtesznek azért, hogy a fiatalok is eljussanak odáig. Szekeres Pál, az EMMI sportért felelős helyettes államtitkára, olimpiai bronzérmes és paralimpiai bajnok vívó a londoni esélyekről szólva nem titkolta, hogy két társa is éremesélyes, csapatként pedig összeszokott gárdát alkotnak.
Az egyesület legeredményesebb tagja, az ötödik olimpiájára készülő Mohamed Aida, világbajnoki ezüstérmes tőrvívó az MTI-nek az nyilatkozta, szeretne érmet nyerni a brit fővárosban:
„Olívia kislányom nyáron lesz három éves és bevallom, nehezebb volt most felkészülni, egyeztetni az edzést az anyasággal, kevesebb idő jutott a pihenésre. Az idényben voltak jó pillanataim és hullámvölgyeim, az olimpiáig hátralévő Világkupákon és az Európa-bajnokságon szeretném újra megtalálni önmagam, hogy kellő önbizalommal lépjek pástra Londonban. Eddig minden olimpiámon a nyolcas döntőbe jutottam, szeretnék végre érmet nyerni. Az eredmény úgy érzem, bennem van, csak ki kell hoznom magamból." – mondta Mohamed.


(MTI)