AD-blacklist1

2019
máj.
02

Csúcsdöntéssel zárult az OHP 5 éves jubileumi futása

Írta: Oszvald György

OHP rekord 330leadAz Óhegy Parki Futókör (OHP) stábja nagy bizodalommal várta az április 27-i délelőttöt: remélték, a tavalyi félsiker kiegészül, s mind a létszám, mind a teljesített távolság megdől. Tudósításunk a hogyanról szól.

 

 

 

A recept egyszerű: a csúcsdöntéshez minél több elhivatott futó, jó idő, jó pálya és erős hit szükségeltetik. A technikáról, bár fontos, most hadd ne beszéljünk! Ezzel együtt is, ezen a szombat délelőttön minden feltétel adott volt…

  

   A csúcsdöntés talán mindennél fontosabb volt, hiszen a kezdeményezés az öt éves születésnapját ünnepelte, s a jubileumon illik valami nagyot alakítani. Némi technikai nehézséget leküzdve, egy negyedórás késéssel indult a 10 órára hirdetett rajt. A csúszás senkit sem zavart, hiszen bárki, bármikor bekapcsolódhatott a kilométerek gyarapításába az 1400 m hosszú Óhegy parki futókörön.

 

   OHP rekord 108A rajt előtt Stépán Zsolt vezényelt egy alapos bemelegítést; ahogy elnéztük, idős és fiatal nagy elánnal és becsülettel hajtotta végre a gyakorlatokat. aztán irány a néhány méterre lévő Mozdulj Kőbánya feliratos rajtkapu, és Zsolt vezényletével az 500 fő körüli mezőny közösen számolt vissza 10-től kezdve.

 

   Őszintén megvalljuk, a rajt megörökítése után egy másik eseményen is várták a kameránkat és a diktafont, így fájó szívvel mondtunk ideiglenes, mintegy másfél órára szóló búcsút.

   Időben érkeztünk, húsz perc volt még hátra, így gyűltek a fotók: befutó érem átadást, fáradt pihenést, családokat, baráti társaságokat fotóztunk a futókon kívül. Örömmel üdvözültünk sok-sok ismerőst, szívesen tettünk eleget két barátnő félénk kérésnek, hogy készítenénk-e fotót róluk? Hát persze! És nem is egyet!

 

   OHP rekord 1035Az eredményhirdetésig arra is volt lehetőségünk, hogy a korábbi évek sztárfutójával, az ultrafutó Török Benjáminnal (képünk) váltsunk néhány szót. Afelől érdeklődtünk, megismétli-e a 2017-es győzelmét.  

 Meglepődve hallgattuk, hogy ezen a versenyen nem törekedett nagy eredményre, felkészülésnek szánta, mivel két hét múlva a 221 km távú Ultrabalatont kívánja teljesíteni, majd május végén a Kalocsai 6 órás egyéni versenyen indul. „Most csak egy laza 17 kört futottam (ez 23,8 km-nem felel meg -a szerk.), nagyon jól éreztem magam, úgy gondolom, ez a kétórás futás nagyon jó edzés volt.” – mondta, miközben megigazította a befutóérmet, és készült 1-2 fotó is.

 

Az eredményekről talán szokatlan módon adunk hírt. A fotó alatt minden információ megtalálható, a részleteket pedig ERRE A LINKRE kattintva lehet megtekinteni.

 

OHP rekord 1294  balról: 3. Scherer Petra, 2. dr. Kondor Boglárka, 1. Nagy Nikoletta, mindhárman 17 kört teljesítettek, a helyezéseket az időeredmények döntötték el. 3. Kópiás Balázs – 19, 2. Kovács Ádám – 20 és 1. Gyuri Attila – 21 kör.

 

   Hagyomány, hogy a tombola sorsolás közben kihirdetik a 2 órás futáson legalább egy kört teljesítő legidősebb és legfiatalabb futót. Az idén a korelnök Buncsik János, 85 éves (2 kör) és az alig másfél éves Földházi Bálint (2 kör) kapta a kupát. Bálint esetében felvételek igazolják, hogy a 2 kört a saját lábán teljesítette. Jani bácsinak egykori tanítványa, Salamon Róbert adta át a kupát.

OHP rekord 1340

  balról: Buncsik János, Salamon Róbert, Földházi Bálint (az édesapja takarva)

 

OHP rekord 1147  A legnépesebb csapat a zuglói Kuckó magánóvoda, majd’ 50 fős létszámmal.

 

   Befejezésként lássuk a számokat! 707 fő jelentkezett, 545 fő (241 férfi és 304 hölgy) indult és teljesítette az 1400 méter hosszú távot. A versenyzők összesen 5444,6 km-t teljesítettek, ami 3889 kört jelent, azaz egy futó átlagosan 7,1 kört futott.

   Csak emlékeztetőként: 2015-ben 743 kört, összesen 1040 km-t futott 136 fő. Hát nem szenzációs volt a jubileum?

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogato tabla 400px