AD-blacklist1

2018
jún.
13

Golf lyukak nélkül, azaz, mi fán terem a groundgolf?

Írta: szerk-OGY

golf3Az idén januárban alakult, s kezdte el tevékenységét egy olyan új sportág, mely a golfjáték egy sajátos változata. Külön érdekessége, hogy kitalálója Tibetből származik.

 

 

 

A sportág a groundgolf névre hallgat, s lényegében a minigolf és a normál pályagolf elemeit ötvözi.

 

   golf1Az új sportág, melynek a Magyar Ground Golf Egyesület ad szervezeti kereteket, már csatlakozott a Kőbányai Sportszövetséghez, aktív működését tavasszal kezdte el. Áprilisban és májusban is volt már bemutató foglalkozásuk.

 

    (képünkön Namsraijav Batduulga alapító)

 

   „Minden szombaton délelőtt 11 órától 13 óráig tartunk groundgolf oktatást és biztosítunk játék lehetőséget az Újhegyi strand feletti füves területen. Mindenkit sok szeretettel várunk a gyerekektől az idősekig.” – írták levelükben.

   Hozzá tesszük, hogy ajánlatos a honlapon található elérhetőségek egyikén időben érdeklődni az edzés felől.

golf2

  Nyugdíjasok ismerkednek az új sportággal

 

   Togmidin Cerendulam asszony (címképünkön), a ground golf egyesület alapító elnöke szabadidős sporttevékenységként említi a sportágat. Előnyei közé sorolja, hogy nem kell hozzá szabványos kitűzött pálya, bárhol játszható, akár otthon, egy nagyobb kertben is. Sőt, lyukakat sem kell készíteni, mint az a pályagolfban szokásos, elég a lyukat szimbolizáló zászló leszúrása.

 

   golf4A játékhoz nem szükséges magas szintű golftudás, s bár vannak javasolt szabályok, mindenki a maga bírója.

 

   Ami viszont fontos, hogy a játékhoz speciális ground golf-ütők, labdák, zászlók és startszőnyeg szükséges. Hasonlóan, mint a hagyományos golfnál, a labdát ütővel ütik, és az eredményt a golfütések száma határozza meg a labda célba juttatásáig.  

 

   Az érdeklődőknek ajánljuk figyelmébe az egyesület honlapját – IDE kattintva elérhető. 

 

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px