AD-blacklist1

2018
ápr.
28

Döntőbe védte Király az önkormányzat csapatát

Írta: Oszvald György

Merkapt Focikupa 1223leadFocisták vették birtokba a Nagy Sportágválasztó helyszínét, a Merkapt Sportközpontot április 7-én. Az I. Kőbánya Labdarúgó Kupa elnyerésére érkeztek, s vívták meccseiket a Merkapt Maraton Team SE füves nagypályáján kialakított négy kisebb, kézilabda méretű pályán.

 

 

 

A kupa életre hívásának célja az volt, hogy miközben aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosít a X. kerületi cégek dolgozóinak, kihasználja a sportközpont adottságait és lehetőségeit is.

 

   A megnyitón Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere és Szemán Róbert, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője mondtak rövid köszöntőt.

  

   Merkapt Focikupa 159Kovács Róbert (a képen balról) azzal nyitott, hogy ha Kőbányáról esik szó, szinte mindenki Deák Bill Gyulát meg Horváth Charlie-t említi elsőként, de a Merkapt a Nagy Sportágválasztóval már kiharcolta a „harmadik hívószót” is Kőbánya mellett. Most pedig valami olyat tett, amivel jó eséllyel pályázik más babérokra is.

   „A Merkapt mostani rendezvénye a közösségről szól, azokról a lehetőségekről, amik összekötnek bennünket, amik barátságokat hoznak létre” – fogalmazott.

   Majd – feltételezhetően – a poén kedvéért hozzá tette, hogy Kőbányán ötezer vállalkozás működik, s mi lenne, ha ennyi csapat nevezne? Persze, ez csak költői kérdés volt. A polgármester az tartotta fontosnak, hogy a rendezvény alkalmat ad a mozgásra, a kapcsolatok építésére.

 

   Szemán Róbert (a képen jobbra) elsőként a támogatást köszönte meg, s elmondta, bár nem kőbányai lakos, de mivel a cég központja a kerületben van, mondhatni, több időt tölt Kőbányán, mint a lakóhelyén. majd kiemelte, hogy a kupán céges csapatok vesznek részt.

   „Amikor eldöntöttük, hogy megszervezzük a tornát, arra gondoltunk, hogy jó esetben lesz nyolc csapat. Ennyire is készültünk, majd egy nagyon pozitív meglepetés volt, hogy a duplája nevezés érkezett. Tudom, a focisták a labda után futnak, de emellett ez a mozgás nagyon komoly stresszoldó is, ráadásul kiváló közösségépítő erő” – erősítette meg utolsó szavaival Kovács Róbert véleményét.

 

Merkapt Focikupa 182

  Az I. Kőbánya Labdarúgó Kupa mezőnye

 

   A 16 csapatot 4 csoportba osztották, s a meccseket körmérkőzéses rendszerben játszották. A meccsek 2x12 percesek voltak, s a megoldás legalább háromszor biztosított pályára lépést. Természetesen, ez csak a csoportmeccsekre vonatkozott, hiszen a továbbjutókra várt még az elődöntő, majd a döntő.

   A rendezvény fővédnökei voltak: dr. György István kormánymegbízott és Kovács Róbert polgármester.

 

A kupán részt vevő csapatok:

Yorkshire, EGIS, Proconsul, Dreher, Idata, Ceva, Teqball Team, Simple Everyday, Richter VDSZ, Bosch, X. kerület Kőbányai Önkormányzat, KÖBE, NSV-Merkapt, Metalloglobus, Ford Petrányi, Colt Hungária.

 

   Merkapt Focikupa 1373A kupa érdekessége volt, hogy a Kőbányai önkormányzat csapata úgy lett második, hogy a rendes játékidőben nem veszített mérkőzést egyetlen meccsen sem.

 

 

   A döntőbe jutásért 1:1-re végzett, s tizenegyes rúgásokkal verekedte be magát a fináléba, ahol az NSV- Merkapt csapata várta. Megjegyezzük, hogy a fiatal kapus, Király parádésan védte az utolsó rúgást, s ez a bravúr hozta meg a kupanyerés lehetőségét.

 

   A döntő is X-re végződött (1:1), és itt is a tizenegyesek döntöttek. Egy lövés mellé szállt, így az első alkalommal rendezett tornán a kupa az NSV-Merkapt csapatához került.

 

Az önkormányzati csapat útja a döntőig:

 

   A Proconsult 4:0-ra, a Drehert 1:0-ra, a KÖBE-t pedig 3:0-ra verete a csoportkörben. Így 8:0 gólaránnyal, 9 ponttal esélyes volt a középdöntőben, hiszen a későbbi ellenfél 2 győzelem mellett 1 döntetlennel zárt a csoportjában.

   A Kőbányai Önkormányzat csapatának góljait Galamb (5), Bélik (2) és Mezőssy (1) rúgták a csoportkörben.

   Merkapt Focikupa 1506A negyeddöntőben a Bosch ellen győztek az önkormányzatiak, majd a négy között 1:1-re játszottak az Egis csapatával (góllövő: Bélik). Következtek a 11-es rúgások: Mezőssí Csaba, Bélik Ferenc és Galamb Péter sikerrel vették az akadályt, s kérdés volt, megremeg-e az EGIS játékos lába? Ha Király véd, akkor összesítve 4:3-mal Szász Jóskáék játszanak a kupáért.

 

   Merkapt Focikupa 1512Szinte állt a levegő, a feszült csendben még a rúgás neszét is hallani lehetett. Király Krsiztián (jobb oldali kép), mint egy szobor állt a kapu közepében, s csak annyit tett, hogy a labda elrúgásának pillanatában kicsit berogyasztotta térdeit, s egy grimasz kíséretében bal kézzel hárította a lövést.

 

   No, volt hatalmas ujjongás, ugrottak a meccs királya nyakába, elsőként Bélik Ferenc, majd a többiek is sorra gratuláltak a védéshez, a döntőbe jutásért.

 

   A döntőben 1:1-et játszottak a fiúk (góllövő: Bélik), a 11-es rúgást bukták, így a második helyen végeztek.

 

Merkapt Focikupa 1963  Az ezüstérmes önkormányzati csapat, balról: Szász József, Bélik Ferenc, Király Krisztián, Mezőssy Csaba, Erős Zoltán, Guggol: Fási Gábor, Galamb Péter

Galamb Péter a torna gólkirálya lett

 

Merkapt Focikupa 2086

 A torna dobogósai (piros mezben a győztes NSV-Merkapt csapata)

 

  Lantos Krisztián a legjobb mezőnyjátékos címet nyerte el, Vilics János pedig a legjobb kapus elismerést kapta (minketten az NSV-Merkapt játékosai)

   A helyosztón az EGIS – CEVA meccsen az EGIS győzött 3:0-ra, így megszerezte a 3. helyet.

 

   A nap folyamán – a futóversenyekről jól ismert – Kozma András volt a szpíker, s gyakorlatilag pihenő nélkül, szinte nonstop közvetítette a meccseket, mondta el a legfontosabb információkat, tette színessé az eseményeket.

 

   A Merkapt Zrt., a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. és a Merkapt Maraton Team SE mint szervezők remélik, hogy a programmal egy évről évre ismétlődő, közösségépítő rendezvénysorozat veszi kezdetét.

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik - ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px