AD-blacklist1

2018
ápr.
13

Ki a leány a gát mellett?

Írta: Oszvald György

Ovonok sportnap 039leadA Kőbányai Óvodás Sportnapok sorozatból nőtt ki az igény, hogy ne csak a gyerekek, de az óvónők is megmutassák, mire képesek egy játékos sportvetélkedőn. Ezt legutóbb április 6-án bizonyították a Kocsis Sándor Sportközpontban.

 

 

Tizenhét kőbányai, az önkormányzat fenntartásában működő óvoda pedagógusai vettek részt a már hagyományosnak mondható „véresen komoly”, ugyanakkor bulihangulatú vetélkedésen. Az eredményhirdetés után a szervezők egy közös ebédre várták a résztvevőket.

 

   Ovonok sportnap 167Délelőtt 10 órára hirdették a kezdést, a regisztráció és az öltözők kiosztása után egyenpólókban sorakoztak fel a résztvevők a megnyitóra.

   Radványi Gábor alpolgármester (a képen jobbra) mondott rövid, buzdító beszédet, majd Nagy István (a képen balról) ismertette a versenyszámokat, a három csoport beosztását. Hat pálya állt rendelkezésre, hogy végrehajtsák a több esetben is inkább ügyességet, mint erőt igénylő próbákat:

 

   Súlygolyó söprés, Labdaterelő váltó (nagy és kislabda), Tojásültetés, Kinizsi-tálca verseny, Labdaszóró váltó füles labdáva.   

   

   Ám még nem a verseny kezdődött. A felsorakozott csapatok előtt több óvoda (Csodapók, Rece-Fice, Gesztenye és Mocorgó) is előadott egy humoros, vidám, a versenyre hangoló bemutatkozó műsort. Természetesen, a Mocorgó zárta a sort egy mindenkit megmozgató, kígyózó „mutatvánnyal.”

   Ovonok sportnap 316Aztán helyreállt a rend, az első hatos csoport elfoglalta a kisorsolt pályákat, a többiek berendezkedtek a szurkolásra, a versenybírók „élesítették” a stoppert. Az első forduló Nagy István sípszavára startolt el. Volt izgalom bőven, mert akármennyire is játék ez a versengés, mégis csak dicsőség, ha a csapat elnyeri a legnagyobb kupát! Néhányan zászlókat feszítettek ki a csapatuk mögött, mások kereplővel űzték-hajtották a versenyzőket, de volt olyan is, hogy a szurkolók pom-pom csapattá szerveződve buzdították kedvenceiket.

 

   A próbatételek közül kiemelnénk a tojásültetést, mely nem biztos, hogy a legnehezebb szám volt, de az biztos, a tojás könnyen tört, s ezért büntetőpontok jártak.

   Ovonok sportnap 1599Izgalmas volt a súlygolyó seprés is. Nem lehetett tolni, seperni kellett, s aki el tudta indítani a golyót, annak már könnyű dolga volt: hiszen csak a lendületet kellett fenntartani egy-egy seprűlegyintéssel.

   Ovonok sportnap 1399A füles labda használatát pedig az nehezítette, hogy nem a felnőtteknek is jó nagyobb méretűt kellett „meglovagolni”, hanem a gyerekméretet. Többen is szóvá tették ezt, de Nagy István egyszer csak lába közé kapta a labdát, megragadta a fülét, s bebizonyította, ha szabályosan ül rá valaki, könnyűvé válik a pattogás!

 

 A csoportkörök után kialakult a kisdöntő (13-18. hely), a középdöntő (7-12. hely) és nagydöntő (1-6. hely) mezőnye. A döntőkben a csapatok azonos feladatokat hajtottak végre. Az egyik a súlygolyó seprés, a másik a labdaterelő váltó volt. A helyezéseket a két versenyszám csapat összideje adta ki.

 

Végeredmény

 

1. Csodafa Óvoda (képünk),

Ovonok sportnap 2110

2. Mászóka Óvoda, 3. Gesztenye Óvoda, 4. Mocorgó óvoda, 5. Gézengúz Óvoda, 6. Aprók Háza Óvoda, 7. Gyöngyike Óvoda, 8. Gépmadár Óvoda, 9. Rece-Fice Óvoda, 10. Csupa Csoda Óvoda, 11. Gyermekek Háza Óvoda, 12. Zsivaj Óvoda, 13. Kékvirág Óvoda, 14. Csodapók Óvoda, 15. Hárslevelű Óvoda, 16. Bóbita Óvoda, 17. Kincskeresők Óvoda.

 

Cikkünkhöz képgalériák tartoznak. A csoportkörök ITT , a döntők, helyosztók ITT , végül az eredményhirdetés ITT tekintehető meg.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px