AD-blacklist1

2018
feb.
09

Aranyéremig futott a Richter csapata

Írta: Oszvald György

RG Futaceg 24leadA Budapest Sportiroda szervezésében zajló Fut a cég nevű versenysorozat díjátadó ünnepségét tartották meg a Richter Gedeon Nyrt. Kémiai Kutató és Irodaépületében február 6-án. A helyszín nem véletlen…

 

 

 

A Budapest Sportiroda (BSI) 2017-ben kilenc rendezvényt jelölt ki, melyeken a céges színekben célba érő versenyzők részvételi és eredményességi pontokat szerezhettek. Ezek összesítése adta ki a végeredményt.

 

   A díjátadón a 30 legjobb cég képviselői gyűltek össze, hogy átvegyék az okleveleket és a serlegeket. A TOP 30 élén a Richter Gedeon Nyrt. szerepelt, s ez a magyarázata, hogy a BSI Kőbányára hozta az eredményhirdetést. A 16-30. helyezettek oklevelet kaptak, az 1-15. helyen végzőknek serleg is dukált az oklevél mellé.

 

   A díjátadó egy rövidfilmmel kezdődött, melyben a jelenlévők áttekintést kaphattak a BSI 2017. évi versenyeiből. A futás mellett kerékpáros, triatlon és úszó versenyszámokat is kínáltak a szervezők. A kiemelt kilenc versenyen összesen 751 cég nevezett be váltókat és egyéni versenyzőket; a céges színekben induló résztvevők száma kevéssel meghaladta a 11 000 főt. A pontgyűjtés, mint azt fentebb írtuk, több sportágban is lehetséges volt.

 

   RG Futaceg 147A legnépszerűbb események voltak: SPAR Budapest Maraton Fesztivál – 306 cég, K & H mozdulj! maraton- és félmaratonváltó – 292 cég, Telekom Vivicittá Városvédő Futás – 254 cég, Wizz Air Budapest Félmaraton – 182 cég.

 

  A vendégeket dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit emberierőforrás-igazgató (Richter Gedeon Nyrt.), Rákossy Balázs NGM, EU-s források felhasználásáért felelős államtitkár és Kocsis Árpád versenyigazgató (BSI) köszöntötte.

    Mindhárman kiemelték a futás közösségépítő erejét, az egészséges életmód fontosságát, a cégek támogató segítségét.

 

   RG Futaceg 79– Azt hiszem, a Fut a cég mára mozgalom lett, s azon túl, hogy az egészségünknek használunk a futással, sok minden mást is jelent. Hadd emeljem ki, hogy ez csapatsportág, s ebben az értelemben egy kiváló csapatépítő lehetőség is a cégeknek! Sok szeretettel gratulálok minden résztvevőnek, s higgyék el, nem áldozatot hoznak, de azért eltökéltség kell ahhoz, hogy bármikor is a nap folyamán, hétköznap vagy vasárnap, de futócipőt húzzanak, s a következő versenyre készüljenek! Nekünk megtiszteltetés, hogy az a cég, amelyik a Magyarországon az innováció egyik vezéralakja, s ezzel az emberi életet szolgálja, ebben a vonatkozásban is népszerűsíti a minőségi életet – hangsúlyozta dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit (képünk).

 

    RG Futaceg 88– Ezen a díjátadón nem csak a győzteseket ünnepeljük, de azt hétszázötvenegy céget is, akik egyszer vagy többször részt vettek a BSI rendezvényein. Külön gratulálok a TOP 30 jelenlévő képviselőinek és a győztes Richter Gedeon Nyrt. csapatának. Ha valaki, akkor ők sokat tudnak arról, mi kell az egészség megőrzéséhez, megóvásához. A sportolással mindenki nyer: az egészséges emberek jobban dolgoznak, a társadalom pedig ennek révén kevesebbet fizet betegellátásra. Külön köszönet a BSI-nek, hogy sorra rendezi azokat az eseményeket, amelyek egyszerre szolgálják az egészségmegőrzést, a sportolás népszerűsítését, s egy korszerű életmód kialakulásának lehetőségét – mondta Rákossy Balázs államtitkár (képünk).

 

   RG Futaceg 107Kocsis Árpád (kép) azzal indított, hogy mielőtt elindult, megnézte a Richter részvényeit. – Egy kicsit csökkent azárfolyam, most, pár perce, újra megnéztem, s visszaállt az eredeti szintre. Szóval, jó helyen vagyunk. Köszöntök mindenkit én is, és engedjék meg, hogy szokatlan felütéssel kezdjem a mondandómat. A film elején, amikor az úszáshoz értek, s a vízből egy pocakos férfi, majd még nyolcan, tízen jöttek ki, futóruha nélkül, többen felnevettek. Igen, az átlagos súlytöbblet 8-10 kg körül van, volt. Ez pedig csak a futással nehezen jön le. De éppen ez az üzenet. A Fut a cég nem arról szól, hogy aszkéta módjára élünk, napi 7-8 órát edzünk, és csak a futás lebeg a szemünk előtt. Hanem arról, hogy éljük a normális életünket, de évente több alkalommal is találunk a naptárunkban szabad napokat egy-egy versenyhez, s ehhez megtaláljuk azt a heti néhány órát is, amit edzéssel, felkészüléssel töltünk.

 

   A köszöntőket Gerendi Zsolt üzletigazgató, a DAN RUN projekt kitalálója, a Jó ügyekért futunk CSR akció vezetője prezentálta. A projekt lényege, hogy új formát talált az adakozáshoz, a jótékonykodáshoz, a szükségben élők támogatásához.

 

   A győztes Richter-csapat képviselőit nagy taps kísérte – élvezték a hazai pálya előnyét – miközben átvették a serleget és az oklevelet (lenti nagy kép).  

 

RG Futaceg 178 

Örömünkre, két kőbányai cég is a TOP 30-ban szerepelt, a győztes mellett az EGIS Gyógyszergyár Zrt. a 23. helyen végzett (lenti kép).

 

RG Futaceg 148

 

   Az esemény záró aktusa egy közös fotó elkészítése volt, majd jöhettek az interjúk vagy a csendes beszélgetés egy kávé, egy szendvics vagy üdítő mellett.

 

RG Futaceg 225

  Együtt a Fut a cég TOP 30 csapatának képviselői

 

   Mielőtt bemutatnánk a BSI összefoglalóját, szerkesztőségünk – már nem először – dr. Papp Viktória főszervezőt kérte egy rövid válaszra.

    – Mikor, melyik versenyen látszódott már, hogy a Richter csapata dobogós lesz, és mikor volt az a pillanat, amikor már abban is biztosak voltak, hogy önöké lesz az első hely?

   – A Wizz Air futás után már látszott, hogy nagyon jó helyen állunk, de „billegett” is eléggé a dobogó az első és második hely között. Egyáltalán nem volt biztos, hogy tudunk nyerni. No, akkor egy hatalmas mozgósítást csináltunk, és erre nagyon sokan eljöttek. Gyalogoltak és rövid távokat futottak. Azt mondhatom, hogy a részvételi pontokból minél több megszerzésére játszottunk. Azt kértük, jöjjön mindenki, aki két és fél kilométert végi tud sétálni. A végén 155 sétálónk volt és a tervünk is bejött!

 

 

 

 

A TOP 30 listája IDE kattintva olvasható

Cikkünkhöz képgaléria tertozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px