AD-blacklist1

2018
jan.
23

Tévézés helyett a mozgásra szavaztak

Írta: Oszvald György

Sportszov evnyito A 523leadÉvértékelővel egybekötött pótszilvesztert rendezett a Fortuna Senior Szabadidó Egyesület a Széchenyi Általános Iskola ebédlőjében január 10-én. A műsort volt Zrínyis gimnazistákból álló Viva la Musica csoport adta, a talpalávalóról Kremsner József magánékes gondoskodott.

 

 

 

A Fortuna Senior Szabadidő Egyesület nevében Potos Ilona, a Kőbányai Sportszövetség elnöke köszöntötte a majd’ száz fős társaságot. Az egyesület összekötötte a kellemest a hasznossal: egy rövid évértékelés, számvetés után a szórakozásé, a pótszilveszteré lett a főszerep.

 

   Sportszov evnyito A 394a– Van mit ünnepelni – kezdte a számvetést Potos Ilona (képünk). – Az elmúlt esztendőben egy rendkívül jó, összetartó közösség alakult ki a Fortuna egyesület és a Kőbányai Sportszövetség nyugdíjas tagegyesületeiből érkező kliensei között. Büszke vagyok mindenkire, és örülök, s hozzá teszem, egész Kőbánya büszke lehet, mert ti vagytok azok, akik a szabadidejüket nem az orvosi rendelőben szeretnétek eltölteni, és nem is ott töltitek el. Kitaláltátok, mit kell tenni ahhoz, hogy egy mosolygós közösségben jól érezzétek magatokat – köszöntötte a vendégeket.

  

   A mai ünnepségre nagyon készültek a szervezők. A Kőbányai Sportszövetség tagszervezetei és néhány kőbányai vállalkozás gondoskodtak arról, hogy pompás nyereményeket vigyenek majd haza a jelenlévők, s hogy mik ezek, csak a bajárat melletti pultra kellett tekinteni. Sportszov evnyito A 084Ott sorakoztak a szépen becsomagolt ajándékok, alattuk a Kőbányai Önkormányzat nagyobb méretű csomagjai sorjáztak. Egy másik polcon és alatta dr. György István kormánymegbízott 100 ezer forint értékű   adományából összeállított élelmiszer csomagok vártak a gazdájukra (balra).

 

   Sportszov evnyito A 1630Engedelmükkel, kedves olvasók, felsoroljuk a további ajándékküldőket is! Witeg-Kőporc Kft., Lefi Cukrászda, Hencz Vilmos kovácsmester, Kőbányáért SE, Gracia Fair SE, Kőbányai Sörbarátok Egyesülete, Fortuna SE, White Sharks HC, Kocsis Sándor Sportközpont, Johnny Lantos Biofit SE, Kőbányai Torna Club, Vasló SC, Marcipán Tánc- és Fitnesz SE, Kőbánya SC. (jobbra az egyesületek ajándékai)

 

   Az est vendégei voltak: Radványi Gábor Kőbánya alpolgármestere, dr. Mátrai Gábor önkormányzati képviselő, a Humánszolgáltatási bizottság elnöke, a BKV Technikai és Tömegsport Egyesület elnöke, Németh József, Kakas Mihályné, az egyesület munkatársa, Gáll Gizella, az önkormányzat sportreferense, Zsigmond László, a kőbányai sportszövetség korábbi elnöke, örökös tagja, Sándor Zoltán, a rendezvénynek helyet adó Széchenyi általános iskola igazgatója.

   

   Sportszov evnyito A 1074Potos Ilona már itt, a rendezvény elején bemutatta és köszöntötte a Viva la Musica Művészeti Csoportot, mely a Zrínyi Miklós Gimnázium korábbi diákjaiból alakult, s az est műsorát adta, kellemes hangulatot teremtve a nagyszerű produkciókkal a későbbi kötetlen szórakozáshoz.

   A társulat tagjai (balról): Juhos Ágnes, Sándor Kitti, Lékó Stefánia, Binder Ádám),  nincs a képen Horváth Andrea.

   Felkészítőjük, művészeti vezető Tóthné Pogány Ildikó tanárnő, a műsort konferálta Szilinok Nóra (a képen jobbra).

 

   Sportszov evnyito A 1604Potos Ilona kiemelt figyelmet kért Olasz Etelka színművésznek, aki kettős szerepben volt jelen. Egyfelől exkluzív vendég, aki a Diótörő című nagyszabású kőbányai mese musical narrátora volt, másrészt az est műsorában is közreműködött. A Diótörő előadásról annyit mindenképpen el kell mondani, hogy a szereplőket a Kőbányai sportszövetség ritmikus gimnasztika, torna és fitnesz sportágakban tevékenykedő tagegyesületei adták, az élő zenei közreműködő a Tutta Forza Zenekar volt.

 

   Az est zenei közreműködője, egyszemélyes zenekara, az operett dalok, a magyarnóták előadója Kremsner József magánénekes volt, a zenekart pedig a hangszere jelentette.

 

   Sportszov evnyito A 523leadA vendégek és közreműködők bemutatása után Radványi Gábor (balról) mondott egy igazán sportos köszöntőt. Kiemelte, hogy nagy eredmény, hogy akik itt vannak, akár 70 vagy 80 év felett is, jókedvűek, egészségesek, életük tudatosan választott része a sport. Az itt jelenlévő szépkorúak sporttevékenysége abba a sorozatba illeszkednek, amit a Senior 10 Karikás Játékok, az isaszegi kerékpártúra, a Szent László Napi Futás fémjeleznek, sok más egyéb sportverseny mellett. – Önök azok az emberek, akik a szabad kapacitásaikat kevésbé a rejtvényfejtéssel, a tévézéssel, de annál inkább a mozgással töltik. További erőt és egészséget kívánok ehhez – zárta köszöntőjét Radványi Gábor.

 

    Nem marad ki a köszöntők sorából Mátrai Gábor (fenti képen jobbról) sem. Egy kis történetet osztott meg a jelenlévőkkel. E szerint egy ember a bölcshöz megy azzal, segítsen neki egy álmot értelmezni. Amikor a szokásos úton a barátjához megy, göröngyöket lát mindenfelé, de mikor belerúg ezekbe, kiderül, hogy szürke kövek. A köveket felvette, elvitte a barátjához, ahol is azok gyémánttá, arannyá, rubinttá változtak. Az a kérdés, miért az átváltozás? A bölcs azt felelte, a szürke kövek a hétköznapok, ám ezt a szürkeséget úgy kell megélnie, hogy a munkával, annak örömével csillogást vigyen az életébe. – Hát, önök is úgy élik meg a szürke hétköznapokat, hogy azok a csillogást, a fényt jelentik. Az átváltozást pedig a sport öröme adja. Nem hagyják, hogy a hétköznapok szürkévé váljanak! Azt kívánom, ez továbbra is így legyen, csillogjon az életük, legyen gyémánt, arany, rubint minden percük.

 

   A beszédek, köszöntők után mutatta be Potos Ilona a tavalyi év szupernagyiját, aki a sportújságírók díját, az év leggyorsabb nagyija címet kapta. Lóki Tamásné Marika néni, 82 éves senior futó atléta (a fenti képen közéepn, Potos Ilona mellett), a két hónap múlva Madridban rendezett senior vb-re készül, a 60 m és 200 m síkfutásban indul majd.

 

 Az RTL híradó január 3-án készített interjút a szupernagyival.

 
 
 

   Még egy bemutatás volt hátra: az eddig szorgalmasan dolgozó Magyar Máriát, a Fortuna SE elnökét, a rendezvény főszervezőjét köszöntötte Potos Ilona. Majd a hivatalos rész lezárásaként 2017. kiemelkedő eseményeit ismertette.

 

   – Szeretném méltatni a gerinctorna csapatunkat, fokozatosan lettünk egyre többen. A fő terep a gerinctorna foglalkozás, ami hetente 2 x 1 órában van a Kocsis Sándor Sportközpontban. Szinte magától jött az ötlet, hogy ne csak a tornateremben találkozzunk, hanem menjünk el közösen kirándulni. Egynapos gyógyfürdős kirándulásokat találtunk ki, segítségünkre volt a szervezésben dr. László Márta belgyógyász, reumatológus főorvos. átlagosan kéthavonta mentünk különféle helyekre: februárban Nagykőrös, március végén Eger, áprilisban Mátraderecske, júniusban Gyula, szeptemberben Demjén, majd decemberben Pozsony gyógyfürdőiben jártunk.

   Az egynapos túrák mellett augusztusban 5-9-e között egy hosszabb túrán vettek részt többen is.

 

   Sportszov evnyito A 481Potos Ilona szólt a nagy sikerrel megrendezett Fortuna SE hagyományos senior atlétikai pályaversenyéről is, ahol a különféle távú futószámoktól kezdve az ügyességi sportágak – magasugrás, távolugrás, rúdugrás –, a dobószámok – diszkosz, kalapács, súlylökés – szerepeltek a kínálatban. Itt köszöntötték a Gyuláról érkezett 90 éves Kovács István sporttársukat is.

  A verseny érdekessége volt, hogy a rendezésben első alkalommal segítettek a Fortuna SE önkéntesei.

   Egy új kezdeményezésről is beszámolt Potos Ilona. A Budapesti Szabadidősport Szövetség rendezte meg a Fővárosi Szabadidő Kupa Bowling Csapatversenyét, melyen két csapattal vettek részt a kőbányaiak (Kőbánya SC és Fortuna SE), s azt tervezték, hogy 2018-ban már hat versenyre neveznek be.

 

  Potos Ilona arról sem feledkezett el, hogy a gerinctornások, felbuzdulva a sikeres közösségépítésen, gerinctorna tábort is szerveztek. Első alkalommal Cegléden, természetesen a gyógyfürdő tőszomszédságában, majd Igalon jártak. Itt is a gyógyfürdő volt a bázis, de mindkét alkalommal sportversenyek, kirándulások, no és a gerinctorna voltak az elmaradhatatlan elemek a jó hangulat mellett.

   A ceglédi tábor szabadidős programjába a BKV Technikai és Tömegsport Egyesület is besegített egy kis akadályversennyel. Ennek az volt a különlegessége, hogy egy iskola diákjaival közös táborozás eredményeként fiatal-idős vegyes csapatok versengtek az első helyért.

   – Gazdag, színes, tartalmas évet zártunk, köszönöm mindenkinek – fejezte be a számadást Potos Ilona.

 

   Sportszov evnyito B 113A látványos, slágerekkel teli műsor következett, melynek záró dala, a Nem csak a húszéveseké a világ, már átvezetett a kötetlen szórakozásba, a táncba. A megérdemelt multást – hisz’ néha pihenni is kell – Olasz Etelka huncut történetei és a tombolahúzás szakították csak meg.

 

  Sportszov evnyito A 2016Késő estére jár már az idő, igencsak közeledett az este tíz óra, amikor beindult a vonatozás; még szerencse, hogy a „mozdonyvezetők” figyeltek a váltókra, s időben vették az irányt a terem ellenkező oldalának, s ha kellett, akár a szerelvényt is megbontották

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px