AD-blacklist1

2018
jan.
16

Cyclocross hóban, sárban, napsütésben

Írta: szerk

cyclo1 leadRemek hangulatban zajlott le a hétvégi Cyclocross Magyar Bajnokság a kőbányai Sportligetben, január 14-én. A különleges megpróbáltatást és állóképességet kívánó versenyen Benkó Barbara és Búr Zsolt lettek a cyclocross szakág magyar bajnokai.

 

 

EB ezüstérmes is rajthoz áll a hétvégi Cyclocross Magyar Bajnokságon! – adták hírül a szervezők néhány nappal a verseny előtt. A Cyclocross Magyar Bajnokságon a terep-specialisták mellett az országúti és a pályakerékpáros szakág legjobbjainak is szurkolhatnak a kőbányai Sportligetben. A versenyen rajthoz áll a 2017. évi pályakerékpáros Európa bajnokságon második helyet szerző Lovassy Krisztián is, aki a Kőbánya Cycling Team versenyzőjeként a hazai pálya előnyét is élvezi – írták a beharangozóban.

    A vasárnapi versenytudósítás pedig így kezdődik: „Havas küzdelem és remek hangulat a Cyclocross Magyar Bajnokságon.”

   

cyclo2

 

   A Kőbányai BringaParkban rendezett versenyen tizenhárom korosztályban avattak bajnokot, a felnőttek között Benkó Barbara és Búr Zsolt ölthette magára a magyar bajnoki mezt. Vasárnap reggelre fehér lett a Sportliget, és fagypont körüli hőmérséklet várta a versenyzőket. A hóé és a sáré lett a főszerep, de  Az az embert próbáló küzdelemre így is 258 versenyző vállalkozott.

   

   A reggeli gyerek futamok a legkisebbeknek egy rövidített, 400 méteres pályán zajlottak. Az U15, U17 és Master3 versenyzők viszont már a nagy körön, azaz mesterséges akadályokkal tűzdelt, közel 50 méteres szintkülönbségű, 3 km hosszú pályán versenyeztek.

   A férfi felnőtt, a férfi U23 és Master1 kategóriák 14 órás rajtjára fagypont alá süllyedt a hőmérséklet, amit nyeregben még hidegebbnek éreztek a versenyzők.

   Az Elit kategóriában nagy harcot vártak az esélylatolgatók a tavalyi bajnok Búr Zsolt (Vialand Racing Team), a Magyar Kupa sorozat győztese Buruczki Szilárd (Cube Csömör), és a pályakerékpáros Európa-bajnokság ezüstérmese, Lovassy Krisztián (Kőbánya Cycling Team) között. De BuZsó most sem bízott semmit a véletlenre: a rajt első pillanatától megmutatta, hogy ki az úr a gáton, illetve a sáros pályán.

   A nőknél a bajnoki cím ismét Benkó Barbaráé lett. Érdekesség, hogy mögötte a dobogón egy-egy U23 és U19 kategóriás versenyző végzett: a második Vas Kata Blanka, a harmadik pedig Kubik Csenge lett.

 

Eredmények:
Soudal Cyclo-Cross Magyar Bajnokság 2018. – Kőbánya, BringaPark

 

cyclo3Felnőtt férfiak:


1. Búr Zsolt Vialand Racing Team 59:37 perc
2. Buruczki Szilárd Cube Csömör 01:32 perc hátrány
3. Lovassy Krisztián Kőbánya Cycling Team 02:43 perc hátrány

 

cyclo4

Felnőtt nők, U23, U19 abszolút:

 

1. Benkó Barbara Ghost Factory Racing 46:59 perc
2. Vas Kata Blanka Merida Maraton Team CST 2:46 perc hátrány
3. Kubik Csenge Superior MTB SE 1 kör hátrány

 

A részleteket a Vuelta honlapján olvashatják, a részletes eredmények IDE KATTINTVA olvashatók.