AD-blacklist1

2017
szep.
18

Hazai tekegyőzelem a harmadik fordulóban

Írta: Oszvald György

TEKE NBII vs SOMOS 310leadMagabiztos győzelmet aratott a teke NB II keleti csoportjában a kőbányai Tüker M. SC a Somoskőújfaluból érkezett Somosi TK ellen szeptember 17-én.

 

 

 

 

A Somfa közben található korszerű teke csarnok már délelőtt is hangos volt a leütött bábuk és az állítógép robajától, zajától. No, meg a kis számú, de nagyon lelkes szurkolók buzdításától.

 

   TEKE NBII vs SOMOS 018Délután egy órára fejeződött be az Olajos TK összecsapása a Chinoin SC ellen. Az utánpótlást és a felnőtt meccset is a Chinoin (képünk) nyerte, utóbbit 6:2 (2509 – 2507 fa) arányban.

 

   A hazai rangadó előtt Szegedi Bélával (képnk jobbra, lent), a Tüker M. SC versenyzőjével, a teke szakosztály vezetőjével az előző két fordulóról beszélgettünk.

 

   – Nemrég indult a bajnokság, mit lehet elmondani két forduló után?

   – Egy hazai és egy idegenbeli mérkőzésünk volt, egy-egy győzelem és vereség idáig a mérleg, a hazai mérkőzésünkön győztünk. A mezőtúri vesztes meccsen két játékosunk 400 fa alatt ütött, s ez bizony kevés. Ettől függetlenül jó a csapatunk, nagyon a bajnokság elején vagyunk még, hogy komolyabb következtetést lehessen levonni.

   TEKE NBII vs SOMOS 038– A jegyzőkönyv tanúsága szerint, bár veszítettek idegenben, mégis ön volt nem csak csapata, de a mérkőzés legtöbb fát elért versenyzője is. Mennyit ütött?

  – 481 fát ütöttem, ami egy fával jobb a Mezőtúron érvényben lévő pályacsúcsnál. A tarolásban 11 db kilencest ütöttem (egy gurítással leütötte mind a 9 bábut -a szerk.), ami igencsak jó eredmény.

  – Mi várható a nógrádi csapat ellen?

  – Elvileg a papírformának kell érvényesülnie, azaz hazai győzelmet várok, bár akármi megtörténhet. Mellettünk szól a hazai pálya és – remélem – a szurkolóink is többen lesznek. Ezzel együtt nem szabad nagy mellénnyel felmenni a pályára, küzdeni kell minden egyes fáért!

 

   TEKE NBII vs SOMOS 149Nos, Szegedi Béla számításai beváltak. A Tüker M. SC  7:1 (2576 – 2507 fa) arányban múlta felül a Somosi TK csapatát. Az egy pontot Verbovszky György – 415 fa – (Somosi TK) szerezte a csereként szereplő Nemes Elemér – 376 fa – (Tüker M. SC) ellen.

 

   

   A legjobb eredményt Kehi Zoltán (Tüker M.SC) érte el összesen (teli és tarolás) 475 fával (képünk)

   

   A mérkőzések versenybírója Auer Mátyás volt.

    

TEKE NBII vs SOMOS 070

   A juniorok versenyében a hazai színekben játszó Berkó Csaba (2003) a nála hat évvel idősebb Molnár Péter (1997) ellen ugyan veszített, de játéka rendkívül ígéretes volt, magabiztosan, nagyon kevés hibával versenyzett.  Berkó – Molnár 2:0 (371-349 fa)

 

 

 

(A képen jobbra Berkó Csaba)

 

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT (hamarosan)

Fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

tamogato tabla 400px