AD-blacklist1

2017
feb.
21

Jégen versenyeztek az ovisok

Írta: Oszvald György

oviskori 281leadJégre vitték az óvónők az óvodásokat, de ezen nem kell csodálkozni, hiszen a jeges fordulóval elkezdődött a Kőbányai Óvodás Sportnapok idei versenysorozata. A február 17-én rendezett verseny helyszíne az Ihász utcai fedett jégpálya, a White Sharks HC birodalma volt.

 

 

Négy óvoda (Csodafa, Rece-Fice, Mászóka és Csupa Csoda Óvodák) gyerkőcei, az óvónők, szülők és a nagyobb testvérek várták, hogy a szervezők a jégre szólítsák őket, s elkezdődjék a jeges futam. Néhány perccel délután három óra után kinyílt a pálya kapuja, s egy a bevonulás, mit ne mondjunk, becsúszás után középre sorakoztak fel a csapatok.  

 

   oviskori 22Nagy István, a Kocsis Sándor Sportközpont (KSSK) igazgatója, dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási bizottság elnöke és Paska Zoltán, a hokiklub vezetője köszöntötték a gyerekeket, s a résztvevőket.

  

   Az idén a nagy hagyományú sportrendezvényt a KSSK rendezi, ám sem a versenyek, sem a lebonyolítás rendszere nem változik.

 

   A rövid tájékoztatás és köszöntők után Paska Zoltán már a gyakorlati tudnivalókat sorolta. Elmondta, két-két óvoda lesz a jégen egyszerre, s a bemutatott gyakorlatokat kell majd megcsinálni mindenkinek. Ezek egyre nehezebbek, ugyanakkor egyre vidámabbak is lesznek. De, mint minden sportban, itt is fontos a sérülések elkerülése, ezért egy alapos bemelegítés vette kezdetét.

   oviskori 113

   

oviskori 202

 

   A váltó rendszerű gyakorlatokban először csak a bójákat kellett tologatni a bójákkal kijelölt pályán, majd ez nehezült azzal, hogy már szlalomozni is kellett, majd a gyerekek egy hoki korongot helyeztek a fordulót jelző gumiabroncs mögé, a szülőknek ezt már hokibottal kellett visszaterelgetni a rajtvonalhoz.

 

   oviskori 522Meglepően jól sikerültek a páros fordulók, ahol is egy szülő vagy testvér kézen fogva korcsolyázott a bóják között. Itt-ott előfordultak esések is, de ez a jeges sportok velejárója. Senki sem esett kétségbe, sőt, némi segítséggel, de mindenki teljesítette a pályát, s a verseny végén megérdemelten vették át az oklevelet s az érmeket.

 

   Szerkesztőségünk sajnos nem tudott végig jelen lenni. Az ott tartózkodás ideje alatt készült fotók ITT tekinthetők meg.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY