AD-blacklist1

2016
nov.
24

Átadták az Év egyetemi sportolója díjat

Írta: szerk

mefs logoTöbb mint ötven felsőoktatásban tanuló fiatal, köztük a riói olimpia és paralimpia öt-öt érmese érdemelte ki idén az Év egyetemi sportolója elismerést.

 

 

 

 

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtöki díjátadóján az év legeredményesebb egyetemista és főiskolás sportolóinak járó plaketteket azok vehették át, akik ebben az évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a Rio de Janeiró-i olimpiáról, illetve paralimpiáról éremmel tértek haza, illetve az egyetemi világbajnokságokon és az Európai Egyetemi Játékokon az első három hely valamelyikén végeztek.

 

   Xker diol atado 401Az Év egyetemi sportolója lett – mások mellett – a riói paralimpián a kerekesszékes női tőrcsapattal második Hajmási Éva (Kodolányi János Főiskola), a Törekvés SE vívója is - képünk.

 

A díjazott paralimpikonok:

 

   a 100 méteres hátúszásban első, 100 méter gyorson harmadik helyezett Tóth Tamás (Testnevelési Egyetem),

   a 200 méter vegyesen második, 100 méter pillangón harmadik Sors Tamás (Pécsi Tudományegyetem),

   az asztaliteniszben ezüstérmes Csonka András (Budapesti Metropolitan Főiskola),

   valamint a kerekesszékes női párbajtőrcsapattal bronzérmes Veres Amarilla (Nyugat-magyarországi Egyetem). 


Díjazott olimpikonok:

 

   a Rióban kétszeres aranyérmes kajakozó Szabó Gabriella (Edutus Főiskola),

   a kard egyéniben győztes Szilágyi Áron (Károli Gáspár Református Egyetem),

   a 100 méteres pillangóúszásban második Cseh László (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem),

   a 800 méteres gyorsúszásban bronzérmes Kapás Boglárka (Eötvös Loránd Tudományegyetem), valamint a férfi párbajtőrcsapattal ugyancsak harmadik helyet elért Rédli András (Óbudai Egyetem).


    A díjazottak között voltak még többek között a 2016-os sportági felnőtt világbajnokságon aranyérmet nyert versenyzők, a kenus Dóczé Ádám (Testnevelési Egyetem), az öttusázó Földházi Zsófia (Budapesti Gazdasági Főiskola), valamint az uszonyos úszásban győztes Kosina Gergő és Senánszky Petra (mindkettő Debreceni Egyetem).
    Az ünnepségen díjazták a 2015/16-os tanév magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokságai intézményi pontversenyének legjobbjait is. Ebben a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola lett az első, megelőzve a Testnevelési Egyetemet és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet.

 

MTI; fotó: 10kerkult.hu/OGY