AD-blacklist1

2016
okt.
04

…csak átvonulnak a területen

Írta: szerk

vandor poloskaElgondolkoztató levelet kapott szerkesztőségünk egyik olvasónktól. Az őszi hónapok átkáról, a vándorpoloskákról írta meg tapasztalatait, következtetéseit. Levelét a fészbuk oldalunkra is feltöltötte. Tanulságos írását szívesen közöljük.

 

 

Lakókörnyezetünkben, a X. kerületi Gyakorló utcában kb. 3-4 éve tapasztalható a több hétig/hónapig tartó vándorpoloska-invázió (augusztus-október időszakban)! Ezek az undorító férgek megkeserítik a mindennapokat, tömegesen lepik el az erkélyeket, befurakodnak a szúnyoghálók mellett is.

 

Jeleztem a Kerületgondnokságnak, akik egy udvarias levélben közölték, hogy nem irtanak, mert ezek nem kártékonyak, mindössze „átvonulnak” a területen és ha irtanának, maximum a „mennyiség” lenne csökkenthető! Hát szerintem az is jó lenne, ha nem több száz, csak 1-2 röpködő féreg zavarná nap, mint nap a komfortérzetünket a lakásunk környékén! 

   Nem normális dolog, hogy nem örülhetünk a jó időnek és nem lehet napközben és esténként zavartalanul ablakot nyitni!

 

   Kívánatos lenne, hogy irtsanak itt a kiserdő környékén, mert borzasztóan zavaró, hogy a komfortzónánkat ellepik ezek a nemkívánatos rovarok! Nem lehet kimenni az erkélyre, nem lehet nyugodtan villanyt gyújtani esténként, mert tömegével röpködnek, kamikazeként csapódnak mindenhova és rettentő büdösek!

   Néhány kerületben lakó munkatársam azt mondja, hogy vannak területek, ahol igenis irtanak, permetezik valamivel a környező fákat, ennek következtében náluk csak elvétve akad egy-egy bogár.

 

   Az utóbbi hetekben még jobban felerősödött ez a probléma; mint a híradásokból látom, országos méretű, mindenütt szenvednek tőlük az emberek.

   Megdöbbentő, ami a blogokban, fórumokon olvasható, hogy mi mindennel próbálják távol tartani az otthonaiktól, növényeiktől ezeket a nem szimpatikus bogarakat a népek! (Pár dolog az emberek próbálkozásainak tárházából: csavarlazító, rozsdamaró, maradék permetlevek, mindenféle rovarölő szer, az egyik legdurvább a szóróflakonos sósav említése volt…)

 

   Elgondolkodtató, hogy milyen ellenőrizetlen vegyszerek és rovarirtók kerülnek a kertekből eladásra szánt zöldségekre, gyümölcsökre!

   Ezek a jövőben komoly egészségkárosodásokat okozhatnak és biztosan nagyobb anyagi terhet rónak majd a népgazdaságra, mintha mielőbb elkezdenének kidolgozni és megvalósítani valami tervet, kitalálnának egy hatékony megoldást!

 

   Gyors ütemű egységes országos irtás (mint a szúnyogirtás) bevezetésére lenne szükség!

   Szerkesztőségünk azzal toldja meg olvasónk észrevételit, hogy másféle kártevő rovarokat is bemutat. Jobb az óvatosság alapon…