AD-blacklist1

2015
máj.
08

Kertvárosi anzix

kertvarosi foto SL1Még árpilis 26-án juttatta el szerkesztőségünkhöz levelét egy Hárslevelű utcai lakos, amelyben kifogásolta a telep játszóterének balesetveszélyességét, a járdák akadálymentesítetlenségét és a közlekedési káoszt. Bár késve közöljük a levelet, a panasz azóta is aktuális.

 

 

 


,,Tisztelt Szerkesztőség!

kertvarosi foto SL2A mai napon fotóztam a kertvárosi játszótéren – ahol a jó időben sok gyerek megfordult ezt a felelőtlenül otthagyott borzalmat. Azaz, mint megvizsgáltuk, ez egy komoly vascső, amin biztosan valami játék lehetett valamikor. Még rá gondolni is rossz, mi lenne, ha egy szeleburdibb gyermek vagy akár egy szülő is ráesne…..!!!
Nincs ennek a játszótérnek egy felelős gondnoka, ellenőre?
Ugyanígy nincsenek – a már régóta megfogalmazott kérésünk, igényünk ellenére - a járdák akadálymentesítve, a gyerekkocsit toló anyukáknak, nagyszülőknek és a sajnálatosan tolókocsival közlekedni kényszerülőknek bizony komoly nehézséget okozva a folyamatos haladásban. Ha nem tévedek, ez még talán EU-s előírás is, de ha nem az, akkor is szükséges.


További komoly gondot okoz, hogy a Hárslevelű utca, mint a Kertváros főutcája, ami párhuzamos a Jászberényi úttal, amely út leginkább a reggeli – iskolakezdési! – és az esti órákban bedugul: az „élelmesek” azonnal bejönnek a Hárslevelű  útra és itt akarják behozni az országúti lemaradásukat, azaz mennek, mint a meszes, pedig kint van a lakó-pihenő övezet tábla.
A Hárslevelű utcában nincs komoly „fekvő rendőr”, az a talán három kis lecsavarozott egérugrató semmit sem ér, és könnyen eltávolítható. Meg kellene nézni az erdő másik oldalán az Akadémia-telepen (XVII. kerület) épített komoly, valóban a sebességet korlátozó műtárgyakat, és egyszerűen lemásolni azokat és elfelejteni ezeket a semmire sem való jelenlegi alibi vacakokat.

kertvarosi foto SL3kertvarosi foto SL4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Arról már nem is szólva, hogy a rend őrei is igen ritkán látott vendégek erre felé, a támogatott polgárőrökkel egyetemben. A telepen egyedül a közterület-felügyelet járőreit látni naponta többször is.
Sürgős és hathatós intézkedéseket, nem ígéreteket várok/várunk el a képviselőnktől és az illetékesektől!


Egy kertvárosi lakó a Hárslevelű utcából"
(név és cím a szerkesztőségben)