AD-blacklist1

2015
feb.
08

Több alázatot, agyaskák!

kozbeszerzesA közpénzek nyilvánossá tételéről szóló írásunkra reagált egy olvasónk. Ahogy fogalmaz: ,,Szóval kedves önkormányzati agyak, több szerénységet, alázatot, szolgálatot és a magas lónak, még a közelébe se!"

 

 

 

A minap tettük közzé Ez még csak csokimikulás címmel elemző írásunkat a közpénzek eltitkolásáról, illetve nyilvánossá tételéről.


Egy kőbányai olvasón A Nép aláírással látta el jegyzetét, valódi neve kérésének megfelelően a szerkesztőségünk titka marad.


,,Nagyon is kellene a részletes, naprakész és főleg közérthető tájékoztatás a közpénzek kőbányai felhasználásról is!
Ezen nem megsértődni kellene a Jankovich „művész” úrnak – mint az a kacifántos, lekezelően kioktató jellegű és majdhogynem a nesze semmi, fogd meg jól kategóriájú válaszából kiérződik – hanem korrekt , haladéktalan válaszokat adnia.
Gondolhatnánk, hogy ez a közpénzből (elég jól, sőt zömében túlzottan is jól!) dotált „köz-szolgáknak” kutya kötelességük lenne, mindenféle kérdezés, kikövetelés nélkül!
Kicsit rendet kellene csinálni egyes önkormányzati fejekben, akár még úgy is, hogy kötelezővé tenni egy ideig - míg nem lesz a gondolkodásának a beépült, szerves része - azt a napi mantrázást, hogy:  ,,Nekem kell szolgálnom a választóimat, a munkaadóimat és nem nekik engem!!!"
Jelenleg ez az alapgondolat – tisztelet a néhány kivételnek – mintha hiányozna, vagy az út közbeni sietségben valahol  kiesett volna az önkormányzati-hatósági agyakból. Hátha bejönne ez a módszer, mint a sláger csinálásnál, azaz addig kell nyomni a médiában naponta százszor is a nótát, amíg az utolsó suszterlegény is ezt fütyörészi.
Apropó, sláger: az is köz-érdekes adat lenne, hogy az önkormányzati „Pábi-jubi-Kabir-Bedi” zenekar létrejöttét, majd a működését mennyi közpénzzel és milyen eszközökkel, szolgáltatásokkal támogatja az Önkormányzat? A zenélő köz-szolgáknak mennyi idejét veszi ez el a köz szolgálatuktól?
Az sem lenne érdektelen, ha magyarázatot adnának a sok tanácsadó alkalmazásának a szükségességére – amikor is ugyan abban a szakmában főállású is található bőven a fizetési listán? Ha azért mert a főállásúak gyengék, akkor le kell Őket cserélni.
A zenész példánál maradva: komoly informatikai stáb van az Önkormányzatnál + a Melega szaki, mint tanácsadó – aki még plusz, szintén zenész!  (Lehet, hogy ezért olyan „naprakész” a honlap is, csak heteket csúsznak az adatok.) Vagy a jogász-jogász hátán, főállásban a juniortól a matrónáig, ennek ellenére több kiszervezés van ügyvédi irodákhoz, horror díjazásokért?
Több is van, mondjam még?
Szóval kedves önkormányzati agyak, több szerénységet, alázatot, szolgálatot és a magas lónak, még a közelébe se!
Ez így lenne csak jó!  Jó?"
A Nép!