AD-blacklist1

2015
jan.
25

Dolgozni csak pontosan, szépen …

Írta: Oszvald György

vizes leadJózsef Attila: (Ne légy szeles …) című verse a pontos, míves munkára szólít fel, s óv a sietségtől, a hebehurgyaságtól. Igaz, a kontár munkát nem nevesíti, de nem hisszük, hogy nagyot tévedünk, ha a sorok között az időigényes alaposságot a minőséggel párosítva véljük felfedezni.

 

 

Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes.

1935-1937

 

   Írjuk mindezeket azért, mert tegnap (január 24-én, szombaton) délelőtt telefonon kereste meg panaszával szerkesztőségünket egy olvasónk a Szent László téri villamos megállóban a hajnali eső után a zebrán uralkodó lehetetlen állapot ecsetelve. Panasza szerint, amiről a nap folyamán magunk is meggyőződtünk, a víz nem folyik le sehová, áll a síneken a járdaperem között, s lehetetlen száraz lábbal átkelni egyik oldalról a másikra.

 

vizes 1

 

   Felvetette, vajon ki vette át ezt a pocsék munkát? A vízelvezető akna nyílása nincs is messze a jelzett helytől, ám lejtés híján oda nem folyik be a víz. Áll a sínek között, kikerülni csak úgy lehet, ha kimegyünk az úttestre vagy valami balettos mozdulattal szökkenünk át a sínek felett, kockáztatva egy elcsúszást, s a bekövetkező balesetet, törést. A tarthatatlan állapotról kora délután és este készítettünk néhány, az állapotot rögzítő fotót.

   vizes 2

 

   Olvasónk panaszával egyetértünk, s javasoljuk az önkormányzat illetékes műszaki vezetőinek, tudván, hogy a kivitelezéshez nem volt köze Kőbányának, azért keressék meg a kivitelező céget, s követeljék a garanciális javítást a kerület „főzebrája” jelzett helyén!

 

  Szerkesztőségünk csak annyit tesz hozzá, mi lesz, ha a hóolvadás után akár napokig kell tocsogni a hókásás, koszos lében? Merthogy szépnek nem csak nyáron kell lenni a környezetünknek!

fotó: 10kerkult.hu/OGY