AD-blacklist1

2014
szep.
19

Cseles gépkocsi-feltörés

Írta: Szerk.- OGY

automentes 290Nagyon ravasz gépkocsi feltörés áldozata lett egy kőbányai polgártársunk. Az autóját riasztóblokkoló segítségével nyitották ki és mind a személyes mind a hivatali tárgyait, eszközeit elrabolták – osztotta meg történetét és kérte segítségünket egy olvasónk.

 

 

 

Szerdán délután (17-én) a károsult olvasónk a Ceglédi u. 1-3. szám alatt található Lidl áruház parkolójába állt be 15.05 perckor, teljesen kiürítette az utasteret, s az autót beriasztózta. Az élelmiszer áruházban összesen 6 percet töltött. Ezen idő alatt a riasztórendszer frekvenciáját semlegesítve kinyitották a lezárt gépkocsi csomagtartóját, ahová tulajdonosa elhelyezte a személyes iratait, jelentős készpénzt, a laptoptáskában lévő számítógépét, külső adattárolót, mobil-net eszközöket. Mindezeknek hűlt helyét találta.

 

gk-feltor   Azonnal értesítette a Lidl biztonsági őrét, egyúttal a kerületi rendőrkapitányságot is. Miután a rendőrök példás gyorsasággal kiérkeztek, kiderült, hogy a parkolóra vigyázó térfigyelő kamera csak „kamu”, nem üzemel, a „csövesek” elriasztását szolgálja.

 

   A rendőrségi helyszínelők megállapították, semmiféle külső sérülés nincs az autón, így azt jogosan lehet feltételezni, hogy riasztásgátló berendezést használtak a tolvajok, s a lopás után visszazárták az autót, mindezt hat perc alatt.

 

   A károsult köszöni a gyors rendőri intézkedést és kéri mindazokat, akiknek az elmúlt napokban laptopot kínáltak feltűnően olcsó áron eladásra, hogy az adattárolókban, merevlemezen található felbecsülhetetlen értékű és más számára értéktelen családi és munkahelyi képeket, dokumentumokat valamilyen más adathordozóra kimásolva számára visszajuttatni szíveskedjen a 10kerkult.hu szerkesztőségi címére (1103 Budapest, Kőér utca 54/B. - 10Ker-Press Kft.). Természetesen, a laptopnak is örülne!

 


Szerkesztőségünk az olvasónk esetét azért tartja megdöbbentőnek, mert két körülmény is felháborító. Az egyik a kamu kamera, mely megtéveszti a biztonságosnak vélt parkolót, még abban az esetben is, ha nem feltörik a gépkocsit, de valami kár éri a vásárlás ideje alatt, pl.: megkarcolják, beletolatnak, stb., mert azt hiszi, a kamera képének visszanézésével fény derülhet az elkövető kilétére.

A másik az elkövetés módja, mert jelen esetben is egy relatíve üres parkolóban történt az eset, egy viszonylag új módszerrel.