• Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

    Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

    A budapesti Lehel Csarnokot látogatta meg a több betegszervezet tagjaiból verbuválódott lelkes csapat március 22-én. A szervezést, az előkészítést az Érrehab Alapítvány elnöke, Kiss Judit végezte. A látogatást a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság Ügyfélszolgálati vezetősége tette lehetővé. Bővebben...
  • Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

    Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

    Igen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más oldalról is lássák az ovisok, és egyedi élményben legyen részük, némi utána járással sikerült „tető alá” hozni. Bővebben...
  • 1
  • 2
Napi kiemelt
2012
jún.
10

Miért lettünk a kerület fekete bárányai?

polgarorseg1Olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, amely Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület legutóbbi testületi ülésen elutasított támogatási, együttműködési kérelméhez kapcsolódik.


A májusi testületi ülésről egy összefoglaló itt.


„Tisztelt szerkesztőség!


Csodálkozva olvastuk Tokody Marcell képviselő úr beszámolóját, amiben említi a Kőbánya Horizont Polgárőr Egyesület gondját. Furcsa, hogy csak ő áll mellénk, ugyanis a képviselő-testületben több képviselő is ismeri a Horizont sokéves munkáját. Sajnos anyagi gondokkal küzdünk immár 17 éve. Elnökünk, Gálicz József már több mint 40 éve dolgozik Kőbánya közbiztonságáért, ebből 20 évet hivatásos állományban a X. Kerületi Rendőrkapitányságon töltött. De mivel nem hajlandó a korrupcióra és a törvénytelenségre, ezért rengeteg hátrányban szenved ő és a 17 éve sikeresen dogozó Kőbánya Horizont is. Minket sajnos senki meg sem kérdez, csak vádaskodnak és hazugsággal bombáznak. A kőbányai Horizont bármikor bár kinek bizonyítani tudja, hogy igenis működött és működik a mai napig is. Igaz, most csak a Fekete István Általános Iskola diákjait segítjük reggelente a gyalogátkelőnél, hogy balesetmentesen mehessenek iskolába. Ezt együttműködési megállapodással,valamint szülők aláírásával tudjuk bizonyítani.


Számtalan körözött személy, lopott, körözött autók, betörők, rablók elfogásában jeleskedtünk, önállóan dolgozva. Volt idő, amikor a Horizont még dolgozni tudott, és akkor 20 százalékkal esett vissza Kőbánya bűnözési mutatója; ezt nem mi találtuk ki, hanem rendőrségi állománygyűlésen volt kiemelve BRFK szinten.
Lehetne sorolni a számos kitüntetést, elismerést, amiért becsülettel megdolgoztunk, saját zsebből, támogatás nélkül. Sajnos létszámunk is megcsappant a támogatás nélkül. Megköszönte a munkánkat az, akinek a gyermekét kimentettük az égő lakásból; az a család, amelyiknek a férfitagját kimentettük a horgásztóból – és még sorolhatnám a többit. Mindezt bizonyítani is tudjuk és nem más tollával ékeskedünk.


Úgy tudtam, hogy a képviselő-testületnek fontos a közbiztonság. Talán így van. De akkor miért akadályozzák a becsületes polgárőrök munkáját? Sajnos még pályázni sem tudunk. Ugyan volt együttműködési megállapodásunk mindenkivel, sőt csak nekünk volt most. Furcsa módon rosszindulatú rágalmakkal, nem tudni miért, ellehetetlenítik nem csak a mi munkánkat, hanem a volt polgárőr csoportok munkáját is. Ha valaki venné a fádságot, akkor meggyőződhetne arról, hogy a kerületben több csoport is működött, aki beleuntak abba, hogy őket semmibe veszik, viszont a munkájuk a jó statisztikához szükséges volt. Így abbahagyták a munkát. Meglehet nézni Kőbánya közbiztonságát – hát bizony siralmas.
Egyszerűen érthetetlen miért van ez. Tudja valaki miért lettünk a kerület fekete bárányai?
Kérnénk a tisztelt szerkesztőséget, hogyha idejük van és érdekli önöket a válasz, járjon utána, mert mi sajnos egyre jobban bele fáradunk ebbe az érdektelen dologba.


Tisztelettel: Gálicz István.”

10ker lapfej

Kőbánya

Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

Vizuális és gasztronómiai élmények a piacon

2024.03.24. | Oszvald György

A budapesti Lehel Csarnokot látogatta meg a több betegszervezet tagjaiból verbuválódott lelkes csapat március 22-én. A szervezést, az előkészítést az Érrehab Alapítvány elnöke, Kiss Judit végezte. A látogatást a XIII. kerületi Közszolgáltató Zrt. Vezérigazgatóság Ügyfélszolgálati vezetősége tette lehetővé.

Művelődés

Festett és rajzolt lovak

Festett és rajzolt lovak

2024.03.08. | Oszvald György

A tehetséges fiatal, Avar Angelina művésztanoncot gyakorlatilag az utolsó napon invitáltam Rehorovics Anita kiállítására február 15-én. Az apropó az volt, hogy Anita képei között, több lovat, lovakat is ábrázoló művet...

Budapest

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

Tüntetés a végrehajtások áldozataiért

2023.05.31. | szerk

Tüntetést szervezett a Szikra Mozgalom május 30-án, kedd délutánra a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete elé, a demonstrálók a ,,végrehajtói maffia felszámolását" és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték.

Magyarország

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

Így ismerhetjük ki a mosogatógépünk működését

2024.03.14. | Oszvald György

A modern háztartások és a kereskedelmi konyhák elengedhetetlen eszközei közé tartoznak a konyhai mosogatógépek. Rengeteg időt, energiát és vizet takarítanak meg, miközben hatékonyan tisztítják és fertőtlenítik az edényeket és evőeszközöket....

Suli

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

Huszáros foglalkozás a Mászóka óvodában

2024.03.24. | Oszvald György

Igen, valóban egy teljes díszbe öltözött huszár látogatta meg a Kőbányai Mászóka Óvoda gyerekeit. Igaz, nem véletlenül. Bobory Gyula, az óvoda igazgatóhelyettese ötletét, miszerint a március 15-ei ünnepet kicsit más...

Sport

Érdemes már most tervezni a 2024-es nyári vakációt?

Érdemes már most tervezni a 2024-es nyári vakációt?

2024.02.29. | szerk

Mivel lassan már itt a tavasz, ideje lehet meggondolni, hogy milyen nyaralást szeretnél az idén. Akár hazai, akár külföldi utat tervezel, nem érdemes sokat halogatni, mert ahogy a következőkben leírjuk,...

Vélemény

  • Amikor az igazság szembe jön

       Nagy ritkán, de előfordul, hogy olyan információval találkozom, ami nagyon ritkán jut el még a legvehemensebb hírvadászokhoz is. Hát, most ez megtörtén, s bár nem tartoma magam hírfalónak, azért igyekszem figyelemmel kísérni a politikai "csemegéket".    A napokban is ez történt, így leletem rá az ellenszel.hu oldalon közölt videóra. A cím veretes és sokatmondó. A véleményalkotást az olvasókra bízom - pro és kontra.    A január első hetében megjelent hír  IDE  kattintva tekinthető meg, tartalmazva az Orbán Viktor az Európai Parlament nyilvánossága előtt kiosztó felszólalást.

    Bővebben...

  • A hét műtárgya
  • A hét képe
  • A hét írása

 Drasche porcelánok

(Kőbányai Helytörténeti Gyűjtemény)

Helytorteneti atadas 056

 fotó: Oszvald György

   Én csak visszaütöttem...

 

Potos HM sport C 728

 

 

 fotó: Oszvald György 

 Farkas Viola:

A megszokás hatalma

 

Megszokták, hogy vagyok, mindig is jól vagyok,

Ha kell, verset mondok, vagy éppen táncolok.

Én is csodálkozom, nem voltam még beteg?

Dehogy nem, dehogy nem, nagyúr a fegyelem!

Sok nyavalyáimmal, sosem dicsekedtem,

Munka volt a fontos, ezt meg fel sem vettem!

Színházi berkekben túlteszik magukat,

Nem is mondanak le, előadásokat!

Bővebben...

10ker-AD-700x100