AD-blacklist1

2019
aug.
06

Közzétette pályázatait a Halmos Béla Program

Írta: szerk

hbp kep 680x382Közzétette csütörtökön nyílt pályázati kiírását az NKA Halmos Béla Program Kollégiuma. Öt altémában egy hónapon át lehet pályázni.

    

 

 

 

Zenészként portfólió fejlesztésére, hazai, Kárpát-medencei és külföldi programok költségeire lehet pályázni. Népzenei koncertsorozatok, nagykoncertek megrendezésére egyesületek, programhelyszínek és zenészek is jelentkezhetnek, de népzenei táborokat és konferenciákat is támogatnak, népzenével foglalkozó médiumok számára pedig a tartalomgyártás költségeihez járulnak hozzá – közölte a Halmos Béla Program csütörtökön.

 

    Mint írták, ezúttal is a népzene és a kapcsolódó művészeti ágak széles skáláját fedi le a támogatási rendszer. Az eddigi évekhez hasonlóan hangsúlyt kapott a nemzetközi színtér: népzenei szólisták és együttesek pályázhatnak külföldi koncertek, turnék megvalósítására, hogy zenéjüket magyar nyelvterületen kívül is többen megismerhessék.


    Továbbra is kiemelt téma, hogy a néptáncegyüttesek megfelelő minőségű zenei kísérettel mutatkozhassanak be, így az élőzenés bemutatók zenei kíséretére vagy éppen stúdiófelvételre is nyerhető finanszírozás.

   Előtérben maradt az oktatás, a népzenei képzési programok támogatása, és pályázni lehet a média területéről új vagy már létező tematikus műsorral, ami a népzene népszerűsítését szolgálja.


     Mind az öt altéma benyújtási határideje szeptember 2-a éjfél.

KROO folkKomazsi 429

   További részletek az NKA, illetve az NKA Halmos Béla Program honlapján találhatóak.

 

MTI; fotó: nka; 10kerkult.hu/archív