AD-blacklist1

2017
szep.
18

Fújják, húzzák, pengetik, festik – kulturális ajánló

Írta: szerk

KAT SztL leadHogy a mai Kőbánya messze nem az a buta munkáskerület, mely minősítéssel oly hosszú ideig illették, bizonyíték a következő válogatás. Zene és képzőművészet minden mennyiségben.

 

 

 

Különleges csemegét kínál a Szent Efrém Férfikar szeptember 20-án 19 órai kezdettel a kőbányai Szent László Templomban.

   A kórushangverseny a Szent László-emlékév programjainak sorában a Kelet-Pesti Tankerület támogatásával hangzik el.

 

szentefrm

 

  A Kőrösi Kulturális Központ a helyszíne a Vujicsics együttes szeptember 30-ai, 19 órakor kezdődő koncertjének. Vendégzenekar a Babra. A koncertet délszláv táncház követi.

 

vujicsics plakat

 

   Kétség kívül az összetett, rendkívül színes és tartalmas szórakozást kínál a Testvérvárosok szüreti néptáncfesztiválja. Az esemény szeptember 22-én kezdődi este 7 órakor egy fergetegesnek ígérkező Fesztiválnyitó táncházzal. A talpalávalót a Bara zenekar biztosítja.

   A szombati programok két fő helyszíne a Csősztorony és a Kőrösi Kulturális Központ. 16.30-kor kezdődik az a néptánc gála, melynek fellépői a fesztivál résztvevői, a koronát pedig 18.30-tól a VII. Koccintós Néptáncfesztivál együttesei teszik fel a hétvégi rendezvénysorozatra.

   Vasárnap délelőtt a KÖSZI ad otthont a fesztivál értékelésének és zárásának

 

szreti fesztival

 

   Ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a szeptember 17-én megnyílt egyházi tematikájú kiállítást a Szent László templom plébániájában. A kiállító művészek: Kőhegyi Gyula grafikusművész, Illésy Zoltánné Naszádos Ilona tűzzománcművész, Wenninger Varga Ilona ikonfestő művész, Ferenczy Tamás festőművész, Krausz Margit festőművész és a lengyel Krystyna Wieloch textilművész. A kiállítás a plébánia nyitva tartási idejében tekinthető meg.

 

KAT SztL book 188

 

 

Szeptember 20-án 18 órakor nyílik a Kőbányai Képző és Iparművészek X. biennáléja a Kőrösi Galériában (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.) Utak és terek címmel.

 

KKIE meghivo 300   Köszöntőt mond Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere.

 

   A kiállítást Gaul Emil egyetemi tanár, építész, belsőépítész nyitja meg,

 

   közreműködik Völgyi Eszter népi hegedűn.

 

*

 

Ismertetőjükben így mutatják be magukat:

 

 

   ,,A Kőbányai Képző- és Iparművészek Baráti Köre 1998 óta működik.

 

 

   A Baráti Kör működését, majd egyesületté alakulását (2000) a Pataky Művelődési Központ támogatta. Tagjaink gyakran szerepelnek önálló kiállítással a Kőrösi Galériában.


    Egyesületünk számtalan stílusirányzatot képvisel például: klasszikus portré-, táj- és csendéletfestészet, szürreális irányzat, minimal art.

 

   Tagjaink között vannak Ferenczy Noémi-díjas, Derkovits-, valamint Europa Nostra-díjas alkotóművészek, de szívesen foglalkozunk tehetséges pályakezdő művészekkel is.

 

   Reméljük, hogy egyszer lesz majd alkotóházunk, ahol kiállító terem és közös műterem segíti majd művészeti tevékenységünket."

 

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY