AD-blacklist1

2017
júl.
17

Kőbánya Udvara Kapolcson, a Művészetek Völgyében

Írta: szerk

kapolcs leadIdén Kőbánya az egyetlen város, amely saját színpaddal, saját udvarral – és természetesen saját programmal – jelenik meg Kapolcson, a Művészetek Völgye fesztiválon. A rendezvény július 21-étől látogatható a hónap végéig.

 

 

 

Kóstolja meg Kapolcson Hofi Géza kedvenc ételeit! Vegyen részt egy kis helytörténeti vetélkedőn, hogy megízlelhesse a Halmajális legfinomabb halcsipszét! Mindezt megteheti a Kőbánya Udvarban. Idén Kőbánya az egyetlen város, amely saját színpaddal, saját udvarral jelenik meg a Művészetek Völgye fesztiválon. És, hogy miért?… Mert Kőbánya valóban érdekes, egyedi, amit érdemes megmutatni. Kulturális, építészeti és gazdasági múltja a mai napig meghatározó. Jelene színes és izgalmas. Ebből láthat, hallhat, tapasztalhat egy kis ízelítőt a fesztivál közönsége.

   

 

   SZTLN A 174Kevesen tudják, hogy a főváros nevezetes épületei, mint például a Citadella, a Mátyás templom, a Halászbástya és még megannyi épület Kőbánya köveiből épült, ...hogy Ferenc József többször is járt Kőbányán, sőt megkóstolta a kőbányai sört, ...hogy 1936-ban Kőbányán volt az első Forma 1-es verseny, ...hogy Kőbánya Budapest mértani közepe, ...hogy a sörgyártás mellett a szőlőtermelés és a borászat is jelentős volt… (képünkön a 2016.évi Hofi karikatúra verseny győztese, Takács Krisztián)

 

   Kőbánya Udvarában, ami a központi Panoráma színpad közelében van, az érdeklődők ehhez hasonló érdekességeket láthatnak, hallhatnak egy virtuális időutazás keretében. Aki eljön, nem fog csalódni, inkább érdekes információkkal és élményekkel fog találkozni. Könnyed, interaktív bemutatók és kultúrtörténeti előadások által megismerheti Kőbánya kevésbé ismert arcát. Mindezt kiegészítik játékos vetélkedők és különböző foglalkozások. Többek között elkészíthetik, majd haza vihetik a „szeretet hangját”, vagy megalkothatják a „család géniuszát” is. Ez valóban egyedülálló érzelmi feltöltődést jelent.

 

   Halmaj A 536Látható lesz Hofi Gézáról – aki szintén Kőbánya szülöttje – karikatúra kiállítás, miközben az emlékét Éles István humorista fogja megidézni. És mindezt gasztronómiai bemutató keretében, ahol meg lehet kóstolni Hofi Géza kedvenc ételeit is.

 

   A gyerekek, kicsik-nagyok, családok részt vehetnek különleges kézműves foglalkozásokban és közös éneklésben, táncolásban.

 

   A fesztivál valamennyi napján este könnyűzenei koncertek lesznek, amelyre egy speciális énekóra keretében lesz lehetőség hangolódni. Profi zenészek és énekesek fogják Kőbánya Himnuszát, vagyis a Kőbánya Bluest megtanítani, közös éneklés és hangszerbemutató „simogató” keretében.

 

 A részletes program ITT olvasható, a térképre kattintva az nagyobb mérteben (pdf) is megjelenik.

 

Kapolcs térképPro-Koord; fotó: 10kerkult.hu/archív; hazaiprovence.hu