AD-blacklist1

2016
okt.
12

Portrétól a természetfotóig

Írta: Oszvald György

fotokiallitas 063leadCsoportos kiállításon mutatkoztak be a Kőbányai Fotóklub tagjai a Kőrösi Galériában október 4-én. Az Új képek – 2016 című kiállítást Joós Tamás, a Kőrösi Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg és ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

 

 

Három terem falai teltek meg a tagok fotóival, köztük egy rendhagyó képpel. Valójában nem is kép volt ez, hanem egy oklevél, szerényen megbújva a képek között, holott nagyszerű elismerésről szól.

 

fotokiallitas 043

 

   A XXXIII. MAFOSZ Szalon 2016 kiállításon a Kőbányai Fotóklub kollekciója elnyerte (immár negyedik alkalommal) a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének vándorserlegét, emlékplakettjét és oklevelét.

 

fotokiallitas 010   De, hogy halmozzák a díjakat, a kiállításra bejutott képek közül az összesített pontversenyben is ők lettek az elsők!

Gratulálunk a fotóklubnak a nagyszerű eredményhez!

 

   fotokiallitas 049Persze, ezek után el lehet gondolkodni azon, hogy akkor most egy évadot lezáró vagy éppenséggel évadnyitó kiállításról van-e szó? Valójában pedig majdnem mindegy, legalább is az átlagnéző szempontjából. Mindegyik kép egy pillanatot ágyaz be a borostyán örökkévalóságába, kimerevíti, s megmutatja azt, amit a fotós érez, érzett az exponálás pillanatában. A képet szemlélő pedig gyönyörködhet ebben a csodás pillanatban...

 

A kiállítás október 25-ig látogatható

Fotó: 10kerkult.hu/OGY