AD-blacklist1

2012
máj.
30

Support - fotókiállítás nyílt Kőbányán

Írta: Pollák Tamás

support 025leadMájus 23-án délután megnyílt a SUPPORT című fotókiállítás a Széchényi István Általános Iskola aulájában. A három fotós, Halma Ágnes, Oszvald György és Pollák László képei három különböző témát dogoztak fel.

  

 

    A 2011-ben meghirdetett „Kőbányai alkotók támogatása” pályázat nyerteseinek képeiből rendezett kiállítás megnyitóját a Széchényi István Általános Iskola aulájában rendezték meg.

 

support 031

balról: Pollák László, Varga István, Tokody Marcell Gergely, Agócs Zsolt

 

   A három nyertes, Halma Ágnes, Oszvald György, Pollák László más-más területre helyezte a hangsúlyt képeinek elkészítésekor, mégis egy egységes kiállítást tekinthettek meg a vendégek, köztük Agócs Zsolt önkormányzati képviselő és Tokody Marcell Gergely, Varga István önkormányzati képviselők, a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság tagjai, valamint diákok, tanárok, ismerősök.

 

   support 013A megnyitó ünnepség az iskola igazgatójának, Sándor Zoltánnak a rövid tájékoztatójával kezdődött. Elmondta, már korábban is volt az iskolában hasonló kiállítás és a jövőben is támogatja ezt az ötletet, szeretné, ha ezek hagyománnyá válnának az intézményben. Ez azért nagyszerű mert megismerhetik az alkotók  képeit a diákok, a dolgozók és így elvonatkoztatnak egy kicsit a hétköznapoktól.

 

   A kiállítást Révész Máriusz parlamenti- és önkormányzati képviselő, a kőbányai Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság elnöke nyitotta meg. A fotósok nagyszerű munkásságáról beszélt. Ősszel, amikor a pályázatokat megkapták, már felfigyeltek, hogy „fantasztikusan összeállított anyagot” kaptak kézhez ezért döntöttek mellettük.

   Halma Ágnes (képünk) képeinek központjában Kőbánya kertvárosi része áll. Ágnes a kőbányai természet, táj, növények és állatok nagy kedvelője. Ezt sugallják a kiállított képei.

   Oszvald György újságíró fotóin az emberi kapcsolatok fontossága került előtérbe, melyeket a kezek fejeznek ki, de képei központjában így is az ember áll. Eddig hat egyéni és egy csoportos kiállítás résztvevője volt. 

   Pollák László képeiben az építészet és természet szépsége került előtérbe. Az elmúlt időszakban több kiállítása is volt. Pár éve a Kőbányai Fotóklub aktív tagja. Az emberábrázolás az egyik kedvenc témája.

 

   support 014A képviselő úr elmondta, szeretné, ha jövőben is lennének művészeket támogató pályázatok. A megnyitót Sándor Zoltán zárta, majd a kötetlen beszélgetések során a vendégek részleteket is megtudhattak a képekről, az alkotókról. Mi ihlette őket, honnan vették ötleteiket. A megnyitó végén interjút készítettek a fotósokkal az ATV Regionális híradó munkatársai. (képünkön: Révész Máriusz megnyitja a kiállítást)

 

   A kiállítást Pappné Orosz Nikoletta, az iskola szabadidő-szervező tanára rendezte. A kiállítás a tanév végéig tekinthető meg az iskolában.