AD-blacklist1

2018
már.
12

Kitettek magukért a seniorok

Írta: Oszvald György

 

Senior KiMitTud 521leadSikerrel zárult az idei Senior Ki Mit Tud? – időseknek kiírt versenye. A díjkiosztót két részes gálaműsor követte a Kőrösi Kulturális Központban, melyben a legjobbak kaptak lehetőséget tehetségük bemutatására március 7-én.

 

 

 

Győrffy László, a rendezvénynek helyet adó Kőrösi Kulturális Központ köszöntő szavai után Kovács Róbert polgármester mondott megnyitó beszédet.

   Győrffy úgy fogalmazott, hogy a rendezvény segít a közösségek alakításában, a Kőbányához kötődés erősítésében és ráadásul nívós kulturális produkciókat is a felszínre hoz. Éppen azért – az alapcélokat tekintve – az ilyen típusú programok a művelődési házak legfontosabb tevékenységei közé tartoznak.

   Senior KiMitTud 076

  Győrffy László a köszöntőt mondja a gálán

 

   Kovács Róbert egy, a közelmúltban Kőbányáról készült tanulmány összegzésére hivatkozott. Ebben az állt, hogy Kőbánya olyan, mint egy kivi: nem egészen elfogadott, nem egészen olyan ismert, mint például a banán vagy a narancs, de sok lehetőség van benne. – A kivi héja barna, szőrös, kicsit szúrós, Kőbánya „héja” – a Maglódi út, Jászberényi út, Gyömrői út – ipari üzemekkel határolt, némelyik már nem működik. Ha félbe vágjuk a gyümölcsöt, látjuk, magok sorakoznak benne, s ha megkóstoljuk, tud édes és savanyú is lenni. Hát, ilyen a mi városunk is – mondta Kovács Róbert.

 

   Senior KiMitTud 379A hasonlítást azzal folytatta, vannak élő közösségek, mint például a Senior Ki Mit Tud? közössége. Az idősek példát mutattak, mert a fiataloknak szervezett hasonló program nem járt sikerrel, kevesen voltak és a programok sem voltak olyan színesek, mint a senioroknál.

 

   Senior KiMitTud 641Az idősek vetélkedésében a mindig „nehéz helyzetben lévő” zsűri hallgatta meg és döntötte el a helyezetteket, a díjakat. Tagjai voltak: Baleczky Katalin irodalom-ének szakos tanár, Decsi Margit, az Idősügyi Tanács tagja, kulturális menedzser, Bakó Rolland, a Tutta Forza Zenekar vezetője és Morassi László, a Kőrösi Kultúrközpont szakmai vezetője. (képüneiken: jobbra - Matus Mihály, balra - Agócs Zsolt)

 

   A díjakat Kovács Róbert polgármester adta át, s a nőnapra tekintettel, a hölgyeket egy szál virággal is köszöntötte, a műsort Kovács Róbert (a polgármester névrokona) színművész vezette.

 

A díjazottak:

 

Vers, próza kategóriában

I. – megosztva – Stricht Lászlóné és Holló Lászlóné
II. Légmán Jenő 
III. Lipcsei Magdolna
Különdíj: Nagy Emma Kornélia

 

Tánc (szalontánc) tánckategóriában

Különdíj: Örökifjú Bohémek

 

Tánc (tánccsoport) tánckategóriában 

I. – megosztva – Vadrózsák Néptáncegyüttes és Törekvés Táncegyüttes Manninger Miklós Hagyományőrző csoport
II. Hajló Tánccsoport
III. Akácvirág Tánccsoport
Különdíj: Napfény Tánccsoport és Szépkorúak Tánccsoportja

 

Zene (hangszer) kategóriában

I. Agócs Zsolt 
II. Nagy Imre
III. Matus Mihály
Különdíj: Nagy János

 

Zene (kórus, együttes) kategóriában

I. – megosztva – P. Kabinet Band és Tamási Áron Székely Népdalkör

 

   Sajnáljuk, hogy a gálaműsor szünetében egy váratlan esemény miatt el kellett mennünk, s így a csatolt képgalériában csak az első rész fotói szerepelnek.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 


Szerkesztőségi álláspont.

Megjegyezzük, függetlenül attól, hogy Kovács Róbert polgármester a nemes vetélkedő fővédnöke volt, annak minden örömével és terhével, szívesen hallgattuk volna Kőbánya és a kivi hasonlóságáról szóló fejtegetés helyett a zsűri elnökének – vagy szószólójának – szakmai értékelését, a helyezések, díjak eldöntésének elveit, néhány statisztikai adatot. Kovács egoizmusát, a „mindenhol ott vagyok, mindenről én nyilatkozom” szerepléseit korábban már országos médium is szóvá tette.

   Győrffy László, mint a Kőrösi Kulturális Központ igazgatója, ugyanis egy frappáns és kerek köszöntőt mondott a gála apropóján; Kovács megszólalása felesleges volt.


Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px