AD-blacklist1

2019
nov.
15

A tehetség nem vész el

Szerző: szerk

s8 coverAz S8 Undreground Club idén harmadik alkalommal hirdetett tehetségkutató versenyt kimondottan az „utóbbi időben alakult magyar underground zenekarok” számára. A november 16-ai döntőben a kőbányai 1 Day Left zenekar sorsáért is izgulhatunk. Az eseményről Földényi Krisztina írt ajánlót.

Bõvebben

2019
nov.
03

Az elmúlás cáfolata

Szerző: Oszvald György

Viola 13dik book 001leadMár sokszor megígérte, hogy ez lesz az utolsó könyve, visszavonul, befejezi az írást. Aztán jött a tizedik, a tizenegyedik, majd elérte a tucatot, s íme, itt van a tizenharmadik, a Csoda volt az életünk című kötete, a Holnap Magazin kiadó gondozásában. A bemutatót szeptember végén rendezték meg Kőbányán, az Újhegyi közösségi házban.

Bõvebben

2019
okt.
28

Teltházas művésztanári hangverseny

Szerző: Oszvald György

KROO Muvtanar koncert 322leadZsúfolásig megtelt a Kroó György Zeneiskola Díszterme az október 22-ére meghirdetett művésztanári hangversenyre. Pedig nagyon sokan nem is tudták, mi lesz a műsor, s kik fognak fellépni…

Bõvebben

2019
okt.
18

…és Zolika mesélt

Szerző: Oszvald György

Danka book 010leadA Lengyel Kutatóintézet és Múzeum kiállítótermében mutatták be Danka Zoltán író, festő önéletrajzi novelláskötetét (meséit), egybekötve egy nagymerítésű, jónéhány, a kötetbe illusztrációként is bekerült festményeinek kiállítás-megnyitójával, szeptember 26-án.

Bõvebben

2019
szep.
25

Szent is volt, profán is volt

Szerző: Oszvald György

Krausz kiallitas 057 leadSzent és Profán címmel, szokatlanul nagy érdeklődés mellett nyílt meg Krausz Margit kőbányai festőművész kiállítása a Szent László Plébánia galériájában. A nagyteremben és az előtérben kiállított képek bő évtizedet fognak át, megmutatva egy adott technika, az akvarell sokféle alkalmazási lehetőségét.

Bõvebben