2020
dec.
21

Engedélyezték a magyar favipiravirt is

Írta: szerk

Egis 22A Richterben fejlesztett remdesivir után az EGIS gyógyszergyár Covid-19 vírus kezelésére szolgáló készítményét, a favipravirt is engedélyezték, s várhatóan január közepétől fogják használni a kórházakban – adta hírül a 24.hu portál.

 

 

 

Új, az Egis gyógyszergyártó vállalat által előállított, favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszert engedélyezett a koronavírus kezelésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) – közölte az intézet az elmúlt hétvégén.

 

   egis3Az OGYÉI felidézte: az Egis gyógyszergyártó vállalat áprilisban indította el favipiravir hatóanyag-tartalmú gyógyszerfejlesztését, amelynek eredményeként az OGYÉI pénteken engedélyezte a készítmény magyarországi alkalmazását.

 

 

   Egis 2Az OGYÉI az Egis favipiravir-tartalmú készítményeinek elbírálását soron kívül, gyorsított eljárásban végezte el. A hatóság az engedélyezési dokumentáció áttekintését követően döntött a készítmény hazai engedélyezéséről – ismertették.

 

   Az OGYÉI az Egis gyógyszerének fejlesztési folyamatát is többszörös tanácsadással segítette az engedélyezési folyamat során, amelynek célja az volt, hogy mielőbb forgalomba kerülhessen és eljuthasson a magyar betegekhez a megfelelő minőségű gyógyszer. Ezt a támogatást az OGYÉI minden magyar gyártónak biztosítja – szögezte le az intézet. Egyúttal hangsúlyozták: az OGYÉI a gyorsított eljárásban sem enged a szigorú minőségi követelményekből. 

 

A 24.hu teljes cikke ITT olvasható

fotó: janosikkft.hu; gettyimages