2020
már.
13

Betliztek a kétkerekűek

Írta: szerk

giro 1A négykerekűek után a kétkerekűek is betliztek, azaz az eddig törölt vagy elhalasztott F-1 futamok (kínai, ausztrál, bahreini és vietnámi) után a Giro d’ Italia kerékpáros verseny budapesti rajtját éshárom hazai futamát is törölték a koronavírus fertőzés veszélye miatt.

 

 

A verseny egyik főszereplője, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa a facebook oldalán ezt írta:

 

   „Az Európában kialakult súlyos járványügyi helyzet miatt 2020. májusában nem lesz lehetőség megszervezni Magyarországon a Giro d’Italia első három szakaszát, a Grande Partenzát.

 

   RMAz elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére. Sajnos Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket öltött a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekedett, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett. Eközben a vírus Magyarországot is elérte, és a járvány megfékezése érdekében a magyar kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, mely tiltja a nagyobb látogatottságú sportrendezvények lebonyolítását, és a nemzetközi események szervezését is ellehetetleníti.

 

   Március 12-én videókonferencia keretében a Giro d’Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Mauro Vegnivel, az olasz jogtulajdonos RCS Sport versenyigazgatójával a felek megállapították, mindkét fél célja a szerződés módosítása annak érdekében, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d’Italia.”

 

  Az eredeti tervek szerint a 2020 Giro d’Italiát május 9-e és 31-e között rendezték volna. A budapesti rajt után lett volna egy Budapest-Budapest szakasz, majd a főváros és Győr, illetve Székesfehérvár és Nagykanizsa között tekerhettek volna a kerekesek.

 

forrás: Révész Máriusz facebook-oldala

fotó: bringasport.hu; 10kerkult.hu