2017
máj.
10

Fölszállott a páva: jelentkezési határidő prolongálva

Írta: szerk

pava1Május 17-én éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre – közölte az MTVA sajtóirodája május 10-én.

 

 

 

A közlés szerint a vetélkedőre már szép számmal érkeztek jelentkezések Magyarországról, Erdélyből, a Vajdaságból, a Felvidékről és Kárpátaljáról is. 


    Az 1982. január 1. és 2001. december 31. között született pályázók május 17. éjfélig jelentkezhetnek a Hagyományok Háza honlapjáról (www.hagyomanyokhaza.hu) és a www.mediaklikk.hu/folszallottapava oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, továbbá fényképek) csatolásával.


    A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.
    A demófelvételeket elbíráló zsűri a pályázati anyag alapján dönti el, mely produkciókat hívja el a területi válogatók színpadi megmérettetéseire.


    A Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., valamint a Hagyományok Háza hirdeti meg szakmai partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel együtt négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek.


    pava2

  Eredményhirdetés a 2016. évi döntőn

 

   A területi válogatókról továbbjutó versenyzők a televízióban közvetített fordulókban – négy elődöntő, két középdöntő, döntő – kapnak bemutatkozási lehetőséget novemberben és decemberben.

 
MTI; fotó: Farkas József