2017
ápr.
30

Ingyenes koncertek a Budapesti Fesztiválzenekarral

Írta: szerk

bzf1A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) kamaraformációi május 2. és 7. között a Közösségi Hét című sorozatban az ország tíz megyéjében, 21 helyszínen – többnyire elhagyott zsinagógákban, templomokban, idősotthonokban és iskolákban – adnak ingyenes közösségi koncerteket.

 

 

A BFZ kamaraformációi május 3-án Orosházán, május 4-én Tokajban, május 7-én pedig Esztergomban zenélnek. A Zsinagógakoncertek programsorozat a Budapesti Fesztiválzenekar, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének közös rendezvénye – közölte a zenekar.

 

    A zenekar muzsikusai tizenkét idősotthonban, többek között Budapesten, Biatorbágyon, Dabas-Gyónon, Kiskunfélegyházán, Dunakeszin és Nagymágocson is fellépnek. 
    A Fesztiválzenekar a legkisebbeknek ezúttal Zsámbékra, Kisújszállásra és az ózdi Van Helyed Alapítványhoz viszi el interaktív Zenevár című programját.

    bzf2

 

   Folytatódik a Johann Sebastian Bach műveit felkaroló templomi sorozat is: május 3-án Kiskőrösön, május 4-én Balassagyarmaton, május 5-én pedig Debrecenben játszik a zenekar barokk együttese korhű bélhúros hangszereken, katolikus, evangélikus és református templomokban.


    A Budapesti Fesztiválzenekar három évvel ezelőtt indította el ingyenes Közösségi Hét című koncertsorozatát.

 
MTI; fotó: magyarnarancs.hu; mixonline.hu