AD-blacklist1

2019
okt.
29

Újraszámlálás előtt

Írta: Oszvald György

Ujraszamolas 5th EVK 053leadGyorshír.

A Fővárosi Ítélőtábla a kőbányai 5. sz. egyéni választókerület mind a hat szavazókörében határozatban rendelte el az önkormányzati választások szavazatainak újraszámolását, ma délelőtt 10 órától. Az aktus sajtónyilvános pontjáig a média élénk érdeklődése mellett zajlottak az események.

 

 

   Az újraszámlálási procedúra előtt, a polgármesteri hivatal épülete mellett Somlyódy Csaba (MSZP), listán mandátumot szerzett képviselő, Stemler Diána, a kőbányai Momentum elnöke, a 6. sz. EVK-ban megválasztott képviselő és Huszti András Norbert (Momentum), az 5. sz. EVK – az újraszámolás előtt nyertes – ellenzéki összefogás képviselője tartott sajtótájékoztatót ¾ 10-kor. Mindhárman abban bíznak, hogy az újraszámlálás nem változtatja meg az eredeti választási eredményeket.

Ujraszamolas 5th EVK 019

  A mikrofonok mögött balról: Somlyódy Csaba, Stemler Diáma, Huszti András Norbert

 

   Az újraszámlálás előtt a sajtó képviselőinek dr. Szabó Krisztián, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott egy rövid tájékoztatást, mi fog történni. A kijelölt terembe behozzák a szavazólapokat tartalmazó lezárt dobozokat, megtörténik az átadás-átvétel, s tekintettel arra, hogy ez nem peres eljárás, az átadás-átvétel körülményeinek jegyzőkönyvbe vétele után az esemény tovább nem sajtónyilvános.

 

   Az eljárás ennek megfelelően történt, s az Ítélőtábla bírója jegyzőkönyvbe mondta észrevételeit. Ezek közül figyelemre méltó az a megállapítása, hogy „a műanyag tartályok flexibilis oldalfalai miatt a plomba sérülése nélkül a fedél felemelhető, s a szavazólapokhoz hozzá lehet férni.” Ezt a mozzanatot be is mutatta.

Ujraszamolas 5th EVK 101

  Felnyitható a szavazatokat tartalmazó lepombált tartály

 

   A Fővárosi Ítélőtábla, a számára előírt határidőn belül, várhatóan csütörtökön (október 31-én) hoz határozatot.

 

   Honlapunk a gyorshírt – részletes tudósítással – a késő délutáni órákban egészíti ki.

fotó: 10kerkult.hu/OGY