AD-blacklist1

2019
okt.
12

Helyhatósági választások - 2019.

Írta: Oszvald György

onk valasztas leadSzerkesztőségünk híján volt a szerencsének, mikor is a részben szórólapokkal meghirdetett, részben az utolsó pillanatban befutott privát értesítések ellenére sem tudott részt venni a helyhatósági választásokra készülő jelöltek kampányeseményein. Két alkalmat kivéve…

 

 

Bár, ha nagyon kockásan kívánnánk fogalmazni, azt kell mondjuk, hogy mind a fideszes, mind az ellenzéki pártok, jelölőszervezetek jelenléte a Napsugár piac forgatagában nem feltétlenül a hagyományos értelemben vett kampányesemény. Írjuk ezt azért, mert bár a kitelepülés kampány jellegét és hasznosságát nem vitatjuk, a pultok és a mögöttük állók nem beszédekkel, hanem a személyes beszélgetésekkel kívántak szavazókat szerezni.

 

   Szeptember 20-án délelőtt sikerült egy bő félórát „ellopni” a már korábban beütemezett események és elintézni valók rovására, majd október 11-én a Kőbányai Sportszövetség iskolai honvédelmi sportnapjáról „lógtunk el” egy órára.

 

   A két „politikai piacozás” alkalmával azt tapasztaltuk, mind a kormánypárti, mind az ellenzéki oldal kihasználta a piac forgalmát; valószínű, hogy hasznosnak könyvelték el az agitációt.

   A fideszes pultnál nem láttunk egyik alkalommal sem olyan politikust, politikusokat, aki, akik a FIDESZ-KDNP fővárosi vagy országos vezető, irányító szervezeteit képviselve segítették volna a helyi aspiránsok munkáját. Jelen volt viszont D. Kovács Róbert Antal, polgármester-jelölt, s több, képviselői posztra pályázó társa is.

   Megjegyezzük, hogy ezen megállapítások kizárólag az adott rövid időszakra vonatkoznak, s természetesen nem kizárt, hogy ottlétünk előtt vagy után egy ilyen látogatás megtörtént.

 

   A baloldal esetében Somlyódy Csaba, az ellenzéki támogatással bíró polgármester-jelölt mindkét alkalommal ott volt, az első, szeptemberi ottlétünkkor látogatást tett Burány Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő. Arató Gergely (DK) pedig októberen volt jelen, s aktívan részt vett a jelölteket népszerűsítő munkában. Ugyanez történt az LMP pultjánál is: Tóth Balázs és képviselő-jelölt társai mellett Demeter Márta (LMP) országgyűlési képviselő mindkét alkalommal kivette részét a kampányolásból.

   Az MSZP-DK-Momentum pultsorát októberben Gurmai Zita (MSZP) országgyűlési képviselő segítette.

 

   Amíg az első, szeptemberi alkalommal nem láttuk a Munkáspárt standját, addig októberben ők is kitelepültek, s teljes gőzerővel kampányoltak. Ottlétünk alatt bizony több idősebb ember is sokáig beszélgetett a képviselőkkel.

 

   A cikkhez tartozó képriport megtekinthető – ITT