AD-blacklist1

2019
szep.
01

Képviselőség kontra versenyszféra

Írta: Oszvald György

macsik leadMácsik András, a Fidesz-KDNP jelöltjeként egyéni választókerületet megnyerve jutott be a Kőbányai Képviselő-testületbe 2014-ben. Az idei, október 13-ai megmérettetésre nem jelöltette magát. A miértről az augusztus 29-ei testületi ülés után kérdeztem a képviselőt.

 

 

 

Őszintén bevallom, tartottam tőle, elutasítja az interjút, tekintettel arra, hogy Mácsik András egy 2015. év elején véletlenül tudomásomra jutott köztartozása és annak figyelemmel kísérése a 10kerkult.hu oldalán, erős indulatokat válthatott ki a képviselőben. A januárban nyilvánosságra hozott tartozás – mely elmondása szerint rajta kívülálló okok miatt keletkezett – rendezéséről csak júliusban tudtunk hírt adni. Nos, ilyen előzmények után (gyakorlatilag négy éven keresztül egyetlen szó sem hangzott el kettőnk között) kérdeztem, hogy válaszolna-e a képviselői mandátummal kapcsolatos érdeklődésemre! Meglepett a közvetlen reagálása, s mikor jeleztem, rögzíteném a beszélgetést, s közreadnám a 10kerkult.hu oldalon, csak annyit kért, lépjünk pár lépéssel arrébb, hogy ne zavarjanak az ülésről távozók.

 

   macsik1Meglepett, hogy a képviselő-jelöltek listáján nem szerepel a neve a 10. számú választókerületben. Miért nem vállalta egy újabb ciklusra a megmérettetést?

   – Két részre osztanám a választ. Az egyik szakmai ok. Pályakezdésem óta, több, mint tíz éve, multinacionális környezetben dolgozom a versenyszférában. Szerencsére, ebben a közegben a diplomás, idegennyelvet beszélő, munkavállalókat, ráadásul, akik majd másfél évtizede bizonyítják, hogy értenek ahhoz, amit csinálnak, keresik a munkaadók. Ahogy lépkedtem a ranglétrán, s eljutottam egy olyan pozícióba, amely komoly felelősségel járt, arra jutottam, hogy a versenyszféra követelményeit ezen a szinten már nem lehet összeegyeztetni a képviselői munkával. Emiatt nem lett volna időm sem a kampányra felkészülni, sem abban részt venni, így adódott a döntés, s közösen úgy gondoltuk, ezt a körzetet egy olyan embernek kellene tovább vinni, akinek van ideje, energiája erre a munkára.

 

   macsik3Két okot említett, mi a másik indoka?

   – Ez a magénéletem-mel áll összefüggésben. Elköltözöm a kerületből, tekintettel arra, hogy nem tudjuk az elfoglaltságainkat a párommal másként összeegyeztetni, s az új helyen szeretnénk majd családot is alapítani. S ha már sem a munkám, sem a magénéletem nem teszi lehetővé, hogy Kőbányához kötődjek, ez lett a döntés. Úgy érzem, ellenkező esetben nem lennék fair sem az engem delegáló közösséggel, sem az újhegyi lakosokkal szemben.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldalon közölt tartalmak ingyenesen hozzáférhetők, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas