AD-blacklist1

2019
aug.
15

A változás reményében

Írta: Oszvald György

Onk valasztas Ell prezi 002leadA kiadós délelőtti eső miatt a Kőrösi Kulturális Központ egyik termében mutatkoztak be Somlyódy Csaba (MSZP), jelenlegi önkormányzati képviselő az október 13-ai helyhatósági választás ellenzéki összefogás által támogatott polgármester jelöltje, és az egyes választási körzetek képviselő jelöltjei augusztus 14-én.

 

 

A korábban csak szóbeszédnek, feltételezésnek tekinthető információt, miszerint Somlyódy Csaba (jobb oldali kép) indul a polgármesteri székért, július 31-én erősítette meg hivatalosan is a Somlyódy Kőbányáért facebook oldalon:

 

   Onk valasztas Ell prezi 016„Örömmel jelentem be, hogy a kőbányai ellenzéki pártok – a Momentum, a PM, az MSZP és a DK – elnökei aláírták az önkormányzati választási együttműködésről szóló megállapodást. Így mind a 12 egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki közös jelölt indul majd októberben.”

 

   Indoklásként ez szerepelt a közleményben:

 

   „Az együttműködők közös célja, hogy 2019. őszétől a kerületi egyszemélyi és minden felelősséget lerázó egyeduralmat egy polgáraira odafigyelő, valójában is demokratikus elven működő helyhatóság váltsa fel.

   A kirakat- és látványpolitizálás, a felülről jövő parancsok szolgai módon való végrehajtása – és azok „soha nem látott fejlődésként” való reklámozása –, az egyéni kezdeményezések hatalmi féltésből való visszautasítása egyáltalán nem a Kőbányán élők biztonságának, lakó- és lakáskörülményeinek, valamint szociális helyzetének a jobbítását szolgálja. 2019. október 13-án lehetőség lesz ezt elutasítani, és a X. kerületet egy másik, jobb irányba állítani!”

 

   Somlyódy Csaba polgármester jelölt rövid köszöntője után – az októberi választási listán feltüntetett sorrend szerint – először Stemler Diána, a Momentum kőbányai szervezetének elnöke indokolta pártja támogatását.

 

   „Szeretnénk egy olyan Kőbányán élni, amely tisztább, zöldebb, rendezettebb. Ennek érdekében úgy , hodöntöttünkgy az ellenzéki összefogás részeként négy jelöltet állítunk Kőbányán.”

 

  A jelöltek: 5. körzet: Huszti András Norbert, 6. körzet: Stemler Diána, 10. körzet: Irmalós Bence, 12. körzet: Kovács Róbert.

  

Onk valasztas Ell prezi 014

  balról: Kovács Róbert, Nemes Balázs szóvivő, Irmalós Bence, Stemler Diána, Huszti András Norbert

 

   A Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit a párt kőbányai elnöke, a 4. választási körzetben induló Mustó Géza Zoltán mutatta be. Mustó elmondta, hogy megértették az ellenzéki szavazók azon igényét, miszerint „a nagy, erős ellenzéki pártok fogjanak össze és közös jelölteket indítsanak” – majd így folytatta.

    „Egy olyan programot szeretnénk megvalósítani Kőbányán, ami az itt lakók valós igényeire épül.”

 

   A nem valós igények közé sorolta például a „felülről diktált” nagyberuházásokat, a „kampányidőszakra besűrített” játszótér átadásokat, a sokszor „silány minőségű” útfelújításokat. Kifogásolta a közbiztonság jelenlegi állapotát is.

 

   A jelöltek: 1. körzet: Papp Zoltán, 4. körzet: Mustó Géza Zoltán, 8. körzet: Patay-Papp Judit Vivien

   

Onk valasztas Ell prezi 020

  balról: Papp Zoltán, Mustó Géza Zoltán, Patay-Papp Judit Vivien

 

   Az MSZP jelöltjeit Somlyódy Csaba mutatta be.

Onk valasztas mszp3

  balról: Tóth Lívia, Ács Andrea, Lakatos Béla Lajos

 

   A 3. körzetben Tóth Lívia, adószakértő, közgazdász indul. A 2. körzet jelöltje Ács Andrea, 40 éves, diplomás politológus, civil kapcsolati referens, míg a 11. körzet aspiránsa Lakatos Béla Lajos, jelenleg a Humánszolgáltatási bizottság külsős tagja.

 

   Onk valasztas Ell prezi 031A Párbeszéd Magyarországért Párt (PM) kőbányai elnöke, Major Petra (képünk), a 7. választási körzetben indul.

 

   Elmondta, a PM mindig arra törekedett, hogy együttműködéssel leváltsa a fideszes kormányt, s ezt a törekvését helyhatósági szinten is szeretné megvalósítani.

 

   „A közélet iránt elkötelezett fiatalként célom, hogy egy családbarát, fejlődő és köztisztaságot szem előtt tartó, a rendetlenséget visszaszorító önkormányzati képviselő tudjak lenni.” – ismertette motivációját.

 

   Onk valasztas Ell prezi 039Függetlenként, az ellenzéki összefogás támogatásával indul a 9. körzet képviselői posztjárt Tábi Attila (képünk), 45 éves kommunikáció-technikai mérnök.

   Öt éve kezdett aktívan politizálni, mert „elborzasztotta, amit a FIDESZ az országban művel”. A központosított hatalom ellen kíván tenni, mint indokolta: „nem bírtam elviselni, hogy otthonról fotelforradalmárkodjak.”

 

   A hivatalos bemutatást Somlyódy Csaba zárta.

 

   „Megtiszteltetés számomra, hogy ezzel a 12 jelölttel indulhatok neki a választásnak október 13-án.

   Azt kérjük, hogy segítsenek bennünket abban, hogy a hatalom embereivel szemben a kőbányai emberek hatalmát szerezzük vissza és a kőbányai emberek akarata érvényesüljön az elkövetkező öt évben. Ígérjük, a szavazataik jó helyre kerülnek, s becsülettel fogjuk szolgálni Kőbányát.” – mondta.

 

Onk valasztas Ell prezi 042 650

 fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas