AD-blacklist1

2019
feb.
01

Vagyonnyilatkozatok – kipipálva

Írta: Oszvald György

vagyon 012 leadKőbánya képviselő-testületének minden tagja eleget tett törvényi kötelezettségének, február 1-jén olvashatók a törvény szerinti vagyonnyilatkozatok.

 

 

 

Mint minden évben, az idén is árgus szemekkel figyelte a 10kerkult.hu szerkesztősége, hogy eleget tesznek-e a kerület önkormányzati képviselői ama törvényi kötelezettségüknek, hogy január végéig tegyék közzé vagyonnyilatkozataikat. A sommás megállapítás: igen. Kicsit bővebben: az önkormányzati honlapon, a képviselő-testület tagjai címszó alatt 2019. február 1-jei dátummal mindegyik képviselő vagyonnyilatkozata olvasható.

 

   Megjegyezzük, bár nem kívánunk kukacoskodni, hogy a vonatkozó törvény szó szerinti értelmezése alapján (a január 1-jétől számított 30 napon belül) a vagyonnyilatkozatoknak január 31-én már olvashatónak kellett volna lenniük. Több nyilatkozaton is szerepel 2019. január közepi keltezés, másrészt január 31-e munkanap volt, így éppenséggel határidőben eleget lehetett volna tenni a nyilvánosságra hozásnak.

 

   Szerkesztőségünk ezúttal sem foglalkozott a vagyonnyilatkozatok tartalmával. Akit érdekel a képviselőink gazdagodása, tavalyi vagyoni helyzete, kattintson a fenti linkre.

 

fotó: 10kerkult.hu/OGY