AD-blacklist1

2016
okt.
20

Kardvívókat megszégyenítő gyorsaság

Írta: Oszvald György

testuleti 16 1020 037leadSoros ülését tartotta Kőbánya képviselő testülete október 20-án. A meglepően rövid tanácskozáson 18 határozatot hoztak, melyből 3 zárt ülésen tárgyalt napirend volt és 4 tájékoztatót hallgattak meg a képviselők.

 

 

 

A testületi ülés megkezdése előtt a Rio de Janiróban megrendezett Parlimpián és Olimpián ezüstérmet szerezett vívókat köszöntötték. A kerekesszékeseknél Osváth Richárd két, Hajmási Éva egy ezüstérmet nyert, ők a Törekvés SE vívói, míg az Olimpiai Játékok döntőiben a kőbányai illetékességű Imre Géza, a Budapest Honvéd vívója szintén ezüstérmet nyert.

   Az önkormányzat elismerésében részesült a két törekvés vívó edzője, Erdei Péter és Beliczay Sándor is. Utóbbi a vívók nevében mondott köszönetet a bizalomért, a támogatásért.

 

testuleti 16 1020 125

 

   Kovács Róbert elmúlt havi eseményekről szóló tájékoztatója után a testület napirend szerinti munkájának megkezdése előtt Somlyódy Csaba - jobb oldali képen középen - (MSZP) kérdést tett fel, melyben azt tudakolta, hogy az augusztus 25-ei ülésen tárgyalt ingatlanfejlesztésekkel kapcsolatban az aláírásra felhatalmazott polgármester eleget tett-e a feladatának, továbbá az érintett lakosság kapott-e tájékoztatást és a várható népességnövekedésre tekintettel felkészült-e az önkormányzat a többlet ellátási feladataira?

 

  testuleti 16 1020 059Kovács Róbert a válaszadással dr. Szabó Krisztián jegyzőt bízta meg. A jegyzői válaszban elhangzott, hogy egy nagyobb beruházás első üteme a terveknek megfelelően halad, folyamatban van az engedélyezési terv benyújtása, a szerződést a polgármester aláírta, az ellenértéket jóváírták az önkormányzat számláján, a szükséges hivatalos bejegyzések megtörténtek. Az építési engedély kiadása előtt az építési hatóság ellenőrzést fog tartani, s ha szükséges, elrendeli az esetleges hiányosságok megszüntetését.

   A választ Somlyódy elfogadta.

 

   A napirend előtti kérdés után a testület 16 igen szavazattal a módosításokkal együtt elfogadta az ülés napirendjét.

 

   testuleti 16 1020 158Az első pontban személyi kérdésben döntött a grémium. A Kőrösi Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára kiírt pályázaton Joós Tamás jelenlegi igazgató visszalépett, így helyettese, Győrffy László (képünk) pályázatát fogadta el a testület. Győrffy pályázatát a Humánszolgáltatási bizottság 9 igen, 1 tartózkodás mellett fogadta el, miután meghallgatta a pályázót.

 

    Dr. Mátrai Gábor, a bizottság elnöke a testület előtt ismertette Győrffy pályázatának legfontosabb célkitűzéseit, s kinevezését elfogadásra javasolta.

    Kovács Róbert polgármester Győrffy László illetményére tett javaslatot, eszerint 560 ezer forintra lesz a fizetése.

    A testület 15 igen, 1 tartózkodás (dr. Fejér Tibor) mellett Győrffy László kinevezését elfogadta.

 

   A testületi ülés után szerkesztőségünk gratulált Györffy Lászlónak, s egy rövid reagálóm interjút kért tőle. Győrffy udvariasan elhárította a kérést azzal, hogy az még korai, Joós Tamás az év végéig betölti tisztségét, de nem zárkózott el egy későbbi beszélgetéstől.

 

   testuleti 16 1020 174A 2. és 11. napirendi pontot egymás után tárgyalt a testület. Mindkettő tájékoztatás volt. Gyetvai Tibor r. ezredes, kőbányai rendőrkapitány Kőbánya közlekedéséről adott információkat, ezeket a képviselők tudomásul vették, míg a térfigyelő rendszer működésének tapasztalatairól Fodor János, a közterületfelügyelők vezetője adott egy részletes kiegészítést, főleg azért, mert a bizottsági ülésen hiányolták az elmúlt időszakkal való összevetést. A hozzászólások közt dr. Szabó Krisztián jegyző véleménye új és megfontolandó nézőpontot vetett fel a térfigyelő kamerák elhelyezésével kapcsolatban. E szerint az legyen az elsődleges szempont, hogy milyen célból akarunk kamerát telepíteni és csak másodlagos a hová telepítsük kérdés.

 

   A téma jelentőségére tekintettel a részletekre hamarosan visszatérünk.

 

   Innen kezdve a „megszokott” forgatókönyv szerint zajlott a „tanácskozás”. A különféle támogatásokról, egyes ingatlanok elidegenítéséről, tulajdonjogának megszerzéséről, a rendeltetéstől eltérő célú igénybevételükről a testület hozzászólás vagy kérdés nélkül rendre egyhangú, 16 igen szavazattal döntött.

 

   A testületi ülés 9.05-kor kezdődött és 10.15 perckor ért véget. A 70 percből a vívók közsöntése és Kovács Róbert szokásos tájékoztatása az elmúlt hónap eseményeiről 25 perc volt. A tényleges képviselő-testületi munka (előterjesztések, hozzászólások, viták, stb.) így 45 percre adódik.

   Az ülés 2 fő hiányzóval indult, Gazdag Ferenc néhány pereces késéssel megérkezett. Patay-Papp Judit nem volt jelen az ülésen.

 

Fotó: 10kerkult.hu/OGY