AD-blacklist1

2015
dec.
07

Duó a nyerő!

Írta: Szerk.

man of a year 060leadBő egyhónapos várakozás után kiderült, ki kapja a szerkesztőségünk által létrehozott év embere-díjat. Jó helyre, a zene mestereihez került az elismerés.

 

 

 

Megvan az év kőbányai embere! Hogy ki lett az, néhány sorral lejjebb kiderül…

    Szerkesztőségünk október 26-án hirdette meg, hogy létrehoztuk a „10kerkult.hu – Az Év Kőbányai Embere” díjat. Kőbányán rendkívül sokan végeznek rendkívül értékes tevékenységet esztendőről esztendőre, és ezt szerettük volna  a magunk szerény módján elismerni. A munkánk során tapasztaltuk, hogy valaki „csak” élményt, de maradandó élményt nyújt másoknak egy szokatlan rendezvény megszervezésével, valaki szimplán az utókor számára hoz létre egy páratlan művészeti alkotást, valaki meg „csak” segít másokon, vagy segít fenntartani egy jónak tűnő ötletet. Mindegyik tett ugyanolyan fontos, hiszen közvetve mindegyikkel a kőbányai közösségi érzés, szellemiség is gyarapodik. Úgy gondoltuk, minden évben megérdemel egy elismerést egy cselekedet – és, aki elkövette, azért ő az év kőbányai embere.

 

  man of a year 005A 12 jelöltünkre egy hónapon át olvasóink voksolhattak. A díjátadó ünnepséget pedig – élő internetes közvetítésben – december 7-én, hétfőn kora este tartottuk meg a Torockó Vendéglőben.

 

   A jelöltek közül elfogadta a meghívást Bakó Rolland és Dávid Krisztina, Halma Ágnes, Kaposi Ildikó, Kozik József, Menyhárt Sándor és Petrovszka Viktória, betegség vagy  munkahelyi elfoglaltság miatt „igazoltan hiányzott” Halgas Csaba, H. Szántay Marianna, Kiss Judit, Nagy István, Radványi Gábor és Wilheim Gábor. Hogy senki se menjen haza „üres kézzel”, valamennyien – az est egyik támogatója, a Borháló Borkereskedés Kőbánya tulajdonosa, Szalay Csaba jóvoltából – egy-egy üveg borhálós nedűt kaptak ajándékba. A zenei élményről pedig a műsort adó Török Tilla zenetanár és előadóművész (fenti, jobb oldali képen), valamint a tutta forzások közül Dávid Krisztina és vonóscsapata (lenti bal oldali képen), illetve Bakó Rolland és „rezesbandája” gondoskodott.

 

   man of a year 033Korábban már említettük, hogy nagyon különleges díjat szánunk az év emberének. Nos, felkérésünkre Kőbánya díszpolgára, Meiszter Kálmán festőművész készítette el a „10kerkult.hu – Az Év Kőbányai Embere” díjat, egy echte kőbányai motívumot – a Szent László-templomot – ábrázoló Meiszter-festményt!

 

   Ezt pedig az alkotótól Bakó Rolland és Dávid Krisztina, a Tutta Forza Zenekar vezetői kapták, azaz ők lettek a 2015-ös év emberei – nálunk!

 

   „A zenekar idén ünnepelte fennállásának tízéves évfordulóját. Manapság, amikor a minősíthetetlen minőségű „tehetségkutatók” és egyéb YouTube-os „királyok” öntik a kultúrmocskot, üdítő, hogy közreműködésükkel ebben a közegben tíz éven át fenn tudott maradni egy valódi tehetségeket összegyűjtő zenekar. Mindemellett idén januárban nagy sikerű újévi koncertet adtak.” – méltattuk őket.

 

man of a year 060lead

  Dávid Krisztina és Bakó Rolland Meiszter Kálmánnal, a díj alkotójával és persze a ,,becses kitüntetéssel"

 

   Bakó Rolland a díj átvétele után úgy fogalmazott, hogy „legszívesebben mindenkinek adnék ilyen nagyszerű elismerést, valamennyi jelölt méltán megérdemelné”.

   Ebben egyetértettünk vele. De csak egyvalaki nyerhetett…

 


Az esemény támogatója és partnere volt a Torockó Vendéglő, a Borháló Borkereskedés Kőbánya, valamint a kőbányai Wolf Polgárőrség.