AD-blacklist1

2011
okt.
21

Kis-Pongrác telep: szépülés indul!

kispongrac 1A Kis-Pongrác telep megújításának lebonyolításához szükséges konzorciumi társaságot hoztak létre az érintettek. A felek pénteken írták alá a szükséges dokumentumokat.


Mint, ahogy a képviselő-testületi ülés beszámolójában lapunk már említette, a Kis-Pongrác telep városrehabilitációs pályázatát az elbíráló irányító hatóság jóváhagyta, és 929,6 millió forintos támogatást ítélt meg. Az önkormányzat és a lakóközösség önrészével együtt 1,2 milliárd forint a beruházás keretösszege.
A megvalósítást egy az önkormányzatot, a vagyonkezelőt és a társasházakat magában foglaló konzorcium hajtja végre. A konzorcium megalakításáról szóló megállapodást pénteken látták el kézjegyükkel az érintettek, ez – mivel ennyi szereplője van a pályázatnak – 27 aláírást jelentett.


kispongrackispongrac 2– Évekkel ezelőtt kezdünk el gondolkodni azon, hogy amennyiben pályázati lehetőség nyílik, akkor a Kis-Pongrác telepen érdemes és szükséges beavatkozni. Mert muszáj megújítani a lakóközösség életterét, a közösségi tereit. Sokan sokat dolgoztak az ügyön, és egy fontos állomáshoz érkeztünk azzal, hogy az irányító hatóság megszavazta a támogatást. Eddig az előkészítő szakasz zajlott, most a megvalósítás következik. Ez talán még nagyobb türelmet és együttműködés igényel mindannyiunk részéről – osztotta meg gondolatait Kovács Róbert polgármester jelenlévő közös képviselőkkel.
Dióhéjban a beruházás a következőről szól: a házak tetejét mindenhol felújítják, bizonyos helyeken az oldalfalakat is, megszépülnek a közterületek, alapos renováláson esnek át az önkormányzati intézmények helyi egységei, és várhatóan kiépül a térfigyelő kamera rendszer is.