AD-blacklist1

2019
dec.
24

Karácsonynak éjszakáján...

Írta: Oszvald György

Happy Xmas leadKarácsony. Az egyik legnagyobb keresztény ünnep, melyre Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Ugyanakkor nagyon sok nem hívő ember is megünnepli, elsődlegesen a szeretet ünnepe apropóján.

 

 

 

A Biblia úgy tanítja, hogy Jézus szegényes körülmények között született, egy istállóban, mert senki nem fogadta be a házába a várandós Máriát, Jézus édesanyját a születés estéjén. A történet szerint a nepkeleti bölcsek, a „háromkirályok” indultak útnak ajándékokkal köszönteni a születendő messiást, és egy fényes csillag vezette el őket a kis Jézushoz. 

   Kroo Xms 356 650

  A Kroó György zeneiskola legkisebb növendékeinek betlehemes műsorszáma a karácsonyi koncerten

 

   Napjainkban az egyházi vonatkozások mellett a karácsonyt a szeretet ünnepének tartják, mikor még a haragosok is megbékélnek egymással. Az ünnep egyik kelléke a karácsonyfa, melyet Németország területén díszítettek fel karácsonykor a 16. században. Magyarországon az első karácsonyfát Brunszvik Teréz grófnő állította a martonvásári birtokán 1824-ben.

   A családok fenyőt állítanak, s díszítenek fel, s a karácsonyfa alá a Jézuska hozza az ajándékot kicsiknek, nagyoknak.

   A 10kerkult részére a legnagyobb ajándék, hogy ezen a szent napon is figyelnek híreinkre, olvassák cikkeinket, nézegetik fotóinkat. Köszönet érte.

 

   Boldog, békességben és szeretetben eltöltött ünnepet kíván

a szerkesztő, Oszvald György