AD-blacklist1

2019
aug.
08

Változások a villamos-és buszközlekedésben

Írta: szerk

3 as vili leadPályajavítás miatt változik több kőbányai villamosjárat közlekedése három augusztusi szombaton. 10-én, 17-én és 24-én módosul a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő villamosok forgalmi rendje, mert az Élessaroknál a 3-as villamos felújítása óta keletkezett pályahibák garanciális javítását végzik – jelezte a BKK augusztus 7-én.

 

A 3-as villamos helyett mindhárom szombaton az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között pótlóbusz viszi az utasokat.

 

   Augusztus 10-én munkanapi szombaton, a 3-as villamos korlátozása mellett a 62-es villamos nem közlekedik, helyette a 62A a megszokottnál sűrűbben, Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között jár, valamint a 37-37A villamosok csak a Blaha Lujza tér és az Élessarok között szállítja az utasokat.

   3 as vili valtozas

  Forgalmi változások augusztus 10-én

 

   Augusztus 17-én és 24-én a 3-as villamos mellett a 28A villamos közlekedését korlátozzák, Kőbánya alsó vasútállomás és az Újköztemető között pótlóbusszal utazhatnak.

  

3 as vili valtozas2

  Forgalmii változások augusztus 17-én és 24-én

 

   A 95-ös autóbusz a fenti napon a Puskás Ferenc Stadion felé a Kápolna utcában a villamospálya helyett a közúton halad, ideiglenesen a közúton kijelölt Kápolna utca megállóhelyen áll meg 80 méterrel hátrább.

   A villamospótlások idején Kőbánya és a belváros közötti utazás esetén érdemes megfontolni a 9-es busz vagy – az Örs vezér terén történő átszállással – az M2-es metró igénybevételét.

 

Változás a 85-ös busz közlekedésében augusztus 10-27-e között

 

   A 85-ös autóbusz mindkét irányú Élessarok megállóhelyét augusztus 10-től, szombattól 27-ig, keddig ideiglenesen áthelyezik: az Örs vezér tere felé tartó buszokra a 162-es buszjárat Élessarok megállóhelyén, a Kőbánya-Kispest felé tartó buszokra pedig a Kőrösi Csoma Sándor úton, a benzinkút mellett lehet felszállni.

 

Fontos tudnivaló

 

   A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben a 3-as villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

   A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

 

A részletek IDE kattintva olvashatók.

 

(bkk.hu)