AD-blacklist1

2019
ápr.
14

A Szőke ciklon lett az Anna-bál szépe

Írta: Oszvald György

Nyugdijasklub farsang 625leadA Harmat Nyugdíjas Klub életében nem szokatlan, hogy a nagyobb ünnepeket műsoros klubnappal köszöntik. Szerkesztőségünk már több alkalommal is részt vett ezeken az eseményeken, legutóbb február végén: a középpontban a meglepetéssel végződő Anna-bál szépe – 2019 program állt…

 

 

   A Kőrösi Kulturális Központ konferencia terme a szokásos módon volt berendezve: U-alakban az asztalok, középen az elnöki asztal, a színpad rész pedig „műsorra éhesen” várta a fellépőket.

 

Nyugdijasklub farsang 083

   A bál szépe megválasztása előtt Bors Lajosné Ildikót búcsúztatták (képünk): hosszú ideig tartó betegségéből felépülve, már nem érzett elég erőt korábbi nagyon aktív klubvezetői tevékenységéhez, így leköszönt posztjáról.

   Örömmel fogadta a köszöneteket és a klubtagok ajándékát.

 

   A második felvonás a már jól ismert alkalmi táncos-társulat műsora volt: a hölgyek a nagyszerűen megtervezett, több vidék folklórját is szimbolizálni képes jelmezbe bújva, ezúttal orosz táncokat adtak elő. A produkciót vastaps köszöntötte.

    

Nyugdijasklub farsang 163

 

   Elérkezett a nap fénypontja: amíg az öltözőnek is alkalmas teremben a hölgyek a pompásabbnál is gyönyörűségesebb báli ruhákat vették magukra, a színpad hátulján elhelyezték a vállszalagot, a virágokat és a szavazást szolgáló, megszámozott szívecskéket.

 

   Nyugdijasklub farsang 422Név szerint hívták be a Bál szépe címre pályázó hölgyeket, megkapták a szívecskét, majd egy nagy félkörbe rendeződtek, hogy örök emlékként szolgáló fotó készüljön róluk. No, de itt meg kell szakítani a szenvtelen krónikaírást, mert a klub humorfelelőse, Pál József ezúttal is kitett magáért. Korábban – egy dramatizált történetben – a háremhölgyekre vigyázó török basának öltözött, ezúttal a szebbik nem babérjaira pályázva álruhát öltött: szőke démonnáváltozott. Megjelenését a színpadra lépés pillanatától hangos ováció kísérte, s – őszintén szólva – azt gondoltuk, mint kiderült, nem tévedtünk, hogy előttünk áll a Bál szépe.

 

   A voksoláshoz szabályos szavazólapot készítettek a szervezők, majd a várományos szépségkirálynők egy szépen koreografált sétával, benne kapuzós játékkal igyekeztek magukra felhívni a figyelmet. A címre aspiráló hölgyek két kör után – mely idő alatt folyt a szavazás – a felcsendülő zenére keringőztek egy sort, s ezen idő alatt sikerült összeszámolni a voksokat is. Kialakult a sorrend, eredményt hirdettek, hogy ki lett a két udvarhölgy, és ki vitte el az Anna-bál szépe címet. Hadd ne titkoljuk a végeredményt!

Nyugdijasklub farsang 694

Második udvarhölgy lett Pappné Albert Emerencia (jobb szélen), első udvarhölgynek dr. Hajdúné Kádas Erzsébetet választották (bal szélen), míg az Anna-bál szépe címet holtversenyben nyerte el a Szőke Ciklon, alias Pál József és Berecz Istvánné Gabi (középen, a közös vállszalagban).

 

      Ezúton is gratulálunk a győzteseknek!

 

   Bár a tudósításunk kicsit megkésett, de nem maradhatott el, hogy a kőbányai Harmat nyugdíjas klub nagyszerű közösségnek a sok vidámságot hozó programjáról ne szóljunk! Kíváncsian várjuk, mi lesz a következő mókás ünnepi műsor? Ígérjük, időben hírt adunk róla.

 

   Addig is, tekintsék meg az ünnepi rendezvényen készült fotónkat – ITT

   fotó: 10kerkutlt.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül

tamogatas