AD-blacklist1

2018
dec.
09

…és akkor kigyúltak az ünnepi fények

Írta: Oszvald György

ADVENT Open 912leadKorcsolyapálya megnyitással, betlehemi jászol állítással és az ünnepi díszvilágítás felkapcsolásával vette kezdetét az adventi időszak programokban gazdag eseménysora december 2-án, advent első vasárnapján.

 

 

 

Az adventi nyitány befejezése a Kőrösi Kulturális Központ előtt és az épület előterében zajlott. Míg kint a látványos programok sorjáztak, bent adventi kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek és szüleik. Siker volt a Viteg-Kőporc Kft. biztosította porcelánfestési lehetőség, de szorgalmasan gyúrták, majd tojássárgájával kenték a mézeskalácsokat is, sőt, adventi díszeket is lehetett készíteni.

 

   ADVENT Open 986A kis színpad egyik oldalán a krampampulit mérték a bögrékbe, a másik oldalon a tűzzsonglőrök készülődtek, a gyerekek padig a pásztázó intelligens reflektorok fénykarikáit kergették.

  

   A program szerint délután fél ötre jelezték a díszvilágítás és az adományfenyő fényeinek felkapcsolását.

   ADVENT Open 942Pár pereccel a jelzett idő előtt D. Kovács Róbert Antal polgármester maga köré gyűjtött néhány gyereket, s még mielőtt a Kőrösi Csoma sétány és a farönkökből épített adománykarácsonyfa díszfényeit egy kapcsoló közös elfordításával bekapcsolták volna, néhány gondolatot osztott meg a várakozókkal.

 

   – A mögöttem álló különleges fenyő, mely most melengeti lelkünket, vízkeresztet követően azokban a lakásokban fog meleget sugározni, ahol rászorulnak az emberek – mondta, majd hozzá fűzte, hogy nemcsak advent idején, karácsonykor kell figyelnünk az elesettekre, de az év más időszakjaiban, a hétköznapokon is.

 

ADVENT Open 1601

 

   A kapcsoló elfordításához pedig Bényi Ildikó tíztől induló visszaszámlálására kezdtek neki. Kigyúltak a fények, egy rövid technikai átállás után a Pódium színház néhány tagja „uralta” a színpadot, hogy utánuk a két artista tűzvarázslatain csodálkozhassanak kicsik, nagyok.

 

cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas