AD-blacklist1

2018
dec.
02

Adventi nyitány Kőbányán

Írta: Oszvald György

ADVENT Open 816leadAdvent első vasárnapján, december 2-án, színes programok és az ünnepi fények felkapcsolása várták az érdeklődőket, a hidegtől kevésbé vagy egyáltalán nem félő felnőtteket és gyerekeket.

GYORSHÍR

 

 

 

Gyorshírünkben – néhány fotóval illusztrálva – mutatjuk be az első adventi vasárnap eseményeit. (Rövidesen egy bőséges képgalériával és bővebb beszámolóval is jelentkezünk, már csak azért is, mert az újhegyi helyszínekre ezen a napon nem volt lehetőségünk elmenni.) 

   UKR adventi koszoru 174

 

   Igazság szerint már a szombat délután is adventi hangulatban telt el azoknak az ukrán és magyar kisgyerekeknek, akik elfogadták a Kőbányai Ukrán Önkormányzat meghívását, s részt vettek az adventi koszorúk, asztali díszek elkészítésében. A majd’ négy órás kézműves foglalkozáson káprázatos darabok készültek.

 

   Vasárnap a tavaly jól vizsgázott helyszínen, a polgármesteri hivatal tőszomszédságában adták át az egyik korcsolyapályát a jég szerelmeseinek – a másik, szintén ingyenesen használható koripálya Újhegyen, a Fekete István Általános Iskola mellett üzemel.

   ADVENT Open 201

   

   A Szent László téren D. Kovács Róbert Antal polgármester rövid köszöntője után jégtánc bemutatóval nyitották meg a jégpályát.

   ADVENT Open 781

  

 Mire a műsornak vége lett, a szomszédban, az önkormányzattal szemközti park szegletében felállított jászol előtt, egyházi liturgia szerint köszöntötték az adventi időszakot. A vasárnapokat jelképező gyertyák közül az elsőt Balogh Attila atya gyújtotta meg, az ünnepi aktus előtt Himbergerné Kaszap Katalin, a Nagycsaládosok Kőbányai Szent László Egyesülete elnöke mondott néhány kedves gondolatot, majd Weeber Tibor alpolgármester – hangsúlyozottan magánemberként – osztotta meg adventi gondolatait a jelenlévőkkel.

   ADVENT Open 1036

 

   Eközben a Kőrösi Kulturális Központ aulájában különféle kézműves elfoglaltságok közül – a porcelánfestéstől az adventi díszek készítéséig – választhattak kicsik, nagyok.

   advent light 650

   A bejárat előtt felállított főkapcsoló mellet a polgármester maga köré gyűjtött néhány gyereket, s a délutáni adventi program moderátora, Bényi Ildikó televíziós műsorvezető hívó szavára, pontosan fél ötkor, közösen elfordították a kapcsolót. A már jól ismert ünnepi fénybe öltözött a Kőrösi Csoma sétány, s hivatalosan is,váltakozó színű fényekkel pompázott az adományfenyő.

  

ADVENT Open 944

 

   Egy szórakoztató betétprogram után a tűzzsonglőrök parádés műsora, majd fényjátékok zárták az adventi vasárnapot.

 

ADVENT Open 1440fotó: 10kerkult.hu/OGY

Részletes képgaléria és tudósítások rövidesen.

 

Az oldal minden tartalma ingyenesen hozzáférhető, de előállításuk pénzbe kerül.

tamogatas