AD-blacklist1

2018
aug.
14

Amit e világon hagyunk…

Írta: Oszvald György

WVI temetes 056leadAz Újköztemetőben, egyházi szertartás mellett helyezték örök nyugalomra dr. Weninger Antalné – sokan Weninger Varga Ilonaként ismerték – ikonfestő művész, hittanár földi maradványait augusztus 10-én.

 

 

 

„Azt mondják, a tekintélyt, az elfogadást kikényszeríteni nem, csak kiérdemelni lehet.”

(Weeber Tibor)

 

Koszorúk, a tisztelet, s a kegyelet virágai álltak halomban az elhunyt dr. Weninger Antalné ravatalon álló nyitott koporsója előtt. A részvétüket nyilvánító barátokat, ismerősöket, tisztelőket Varga István, az elhunyt fivére fogadta.

 

   WVI temetes 066A búcsúszertartást Bánóczky Előd római katolikus plébános (képünk) celebrálta. Az engesztelő zsoltár eléneklése után méltatta az elhunyt életútját.

 

   – Kedves gyászoló testvérek! Egy mosolygós, áldozatkész hitoktató, aki csupa szívvel vezette a gyerekeket a Jóistenhez, s szerettette meg velük az Úr Jézust, hagyott el bennünket.

   WVI temetes 110De ő maga is minden reggel ott volt a lengyel templom reggeli szent miséjén, nem csak oktatta a hittant, de élte a hitet. Ugyanakkor csodálatos ikonokat festett, kamatoztatva mindazt a tálentumot, amit az Istentől kapott.

   Ilona testvérünket az Úr magához szólította, mert elvégezte azt a feladatot, mellyel megbízta. Most, Ilona immár halhatatlan lelkét a Mennyei Atya oltalmába ajánljuk – mondta Bánóczky Atya.

 

   Az igehirdetés és az itt maradott hozzátartozóktól való búcsúszavak után a temetést végzők felhelyezték a koporsó fedelét, majd a ravatalozó előtt várakozó halottasautóba helyezték. Egy rövid sétával ért a gyászoló menet a végső nyughelyre. Itt az Atya újabb imát mondott, s a sír kialakítása után felhelyezték a koszorúkat is.

  

WVI temetes 349  Dr. Weninger Antalné, élt 74 évet

 

Weeber Tibor, Kőbánya alpolgármestere nem tudott jelen lenni a temetésen, így a nekrológot megküldte Ilona fivérének, Varga Istvánnak. Ebből idézünk néhány gondolatot.

 

   „Hitünk szerint a halál nem pont életünk végén, hanem kettőspont, ami után Örök Élet kezdődik. De mégis, test szerint illő elköszönnünk a majdani üdvös újra találkozásunk előtt. Mert fáj veszni látnunk termett testünket akkor is, ha lelkünk törés nélkül átlényegülhet. Odaát lényegül, azaz át már csak a lényeg kerül. Levetjük testünket, genetikai adottságainkat, kézmozdulatainkat, egyedi arcvonásainkat, mosolyunkat, jellegzetes hanghordozásunkat, mondataink szövését, a világra csodálkozó szemünket, vagyis mindazt, amit a világ fontosnak, egyedinek tartott bennünk. Ami látványosan megkülönböztetett a másik embertől. Mind ezek háttérbe kerülnek. Emlékként itt hagyjuk szeretteinknek, akiknek ez fog hiányozni legkivált.

   Azt mondják, a tekintélyt, az elfogadást kikényszeríteni nem, csak kiérdemelni lehet. Neked ez sikerült.”

 

Cikkünkhöz képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px