AD-blacklist1

2018
máj.
24

Tavaszi Piknik Kőbányán

Írta: szerk-OGY

balkan 1Hamarosan gyereknap lesz. Kőbányán ezt két helyszínen és kétnapos programmal ünnepeljük. Tavaly 134 méter hosszú palacsintakígyót készítettek a Kőbányai Szabadtűzi Lovagrend tagja, idén Éjjel-nappal palacsintával várják a gyerekeket és a felnőtteket, vagyis 24 órás palacsintázás (sütés-evés) lesz.

 

 

 

Természetesen, a III. Kőbányai Tavaszi Piknik még sok más meglepetést is tartogat az érdeklődőknek. Hadd ajánljunk néhányat közülük! Az ünnep két napos, a helyszínek a Mély tó és az Újehgyi sétány. Ez utóbbi lesz a helyszíne annak a palacsinta sütésnek, ahol is a tervek szerint 2500 darabot, köztük csokis és lekváros ízesítésűt készítenek majd.

 

balkan 2   A Balkán est az idén is a tóra épített színpadon lesz. A 18 órakor kezdődő koncert igazán különleges környezet a hangulatos görög, szerb és bolgár folklórhoz, s arról még nem is szóltunk, hogy az idén is bele lehet majd kóstolni a nemzeti ételritkaságokba.

 

   Vasárnap a gyerekeket várják a szervezők az Újhegyi sétányon. A programban a Pódium Színház előadásában: klasszikus mesék legszebb dalai hangzanak majd el, „Élő” Dínó show, és újhegyi csoportok bemutatói biztosítják a látványosságot.

 

   Az igazán kíváncsiak pedig részt vehetnek a faműves programokon, s a már hagyományos kézműves foglalkozásokon.

 

   Hát, mit is mondhatnánk! A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvény valamennyi programjára, amelyek szokás szerint most is ingyenesek.

 

Egy kis kedvcsináló tavalyról (a PocketTV felvétele):

 

 

A program:

2018tavaszi piknik

(Pro-koord); fotó: 10kerkult.hu/archív