AD-blacklist1

2018
máj.
20

Amikor érzed, hogy árad a flow

Írta: Oszvald György

FLOW sportnap 106leadEgy játkos sportnapra, de mondhatjuk azt is, hogy rövidtávú akadályversenyre érkezett úgy 10-15 gyerek és kísérőik az Óhegy parkba május 12-én. Az eseményt a Flow Sportegyesület szervezte, résztvevői pedig a Gép utcai Komplex Általános Iskola tanulói voltak.

  

 

Az egyesülettel az Esélyegyenlőségi napon találkoztunk, igaz, jóformán csak az érkezésüket tudtuk megörökíteni, mivel éppen akkor már az ülőröplabda válogatott bemutató mérkőzésére igyekeztünk; aztán ott is ragadtunk.

   Arra azért kerítettünk időt, hogy Kálmáczhey Emővel összeismerkedjünk, s váltsunk néhány szót a következő hét szombat délelőtti programjáról. Mindenekelőtt arról, miért is jött létre az egyesület? Erre a legjobb választ a készülőben lévő honlapjukról idézzük:

 

   „Mert szeretnénk a sport szeretetét, a benne lévő flow érzést átadni mindenkinek. Legyen ép vagy értelmi fogyatékos, fiatal vagy esetleg túl az ötvenen.”

 

   FLOW sportnap 028Azt már az akadályverseny előtt mondta el, hogy korábbi munkája révén mind a Down Alapítvány, mind a Komplex iskola gyerekeit ismeri, tanított mindkét helyen, de úgy gondolta, munkája hatékonyabb és eredményesebb lehet, ha a foglalkozásokat, a programokat egyesületi formában végzi. – Így nagyobb az esély arra, hogy ezeknek a sérült fiataloknak eredményesebben tudjunk segíteni az életminőségük javításában – magyarázta Kálmánczhey Emő (képünkön balról).

 

   Az Óhegy parkba kicsit korábban érkeztünk a megbeszéltnél, így volt időnk az egyik segítővel beszélgetni arról, hogy milyen formában rendezik meg a napot.

 

   FLOW sportnap 276A park térképén, melyet minden csapat megkapott, be voltak jelölve az állomások: a „körszínpad” mellett, lényegében a park közepén, majd a KRESZ parknál, ahonnan egyenes út vezetett le a kerítéssel körbevett „dühöngőbe” (kispályás foci és kosárlabda meccsek helyszíne), innen a nagy katlan pereménél, a lépcső közelében és a kicsit beljebb, a kutyafuttatónál. Mindegyiken különféle ügyességi próbákat kellett teljesíteni: pl. kapura rúgás, dobás a darts táblába a nyilakkal, kosárra és zsámolyba dobás.

   Az első feladat a csapatok kialakítása volt. Itt jegyezzük meg, hogy a szülők és tanárok mellett a Gyakorló utcai Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumból hat diák önkéntes szolgálatot teljesített, részben csoportkísérőként, részben pedig az állomásokon segítő „személyzetként”.    

   Amikor ezzel elkészültek, megbeszélték, ki melyik állomáson kezd, ugyanis forgószínpad elven váltották egymást. Mielőtt elindultak, elkészült a közös fotó.

   

FLOW sportnap 044

 

   Kicsivel később mentünk utánuk, s őszintén bevalljuk, volt, ahol hosszabb időt töltöttünk, így nem sikerült mindegyik helyszínen megörökíteni az eseményeket. Ettől függetlenül, a napot záró közös értékelésen mi is papírra vetettük tapasztalatainkat. Azt írtuk, jó volt velük lenni, sugárzott a jókedv, a vidámság, s végig kísérte napunkat a flow.

 

A cikkhez képgaléria tartozik – ITT

fotó: 10kerkult.hu/OGY

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px