AD-blacklist1

2018
jan.
31

Gazdára találtak a 10kerkult.hu díjai

Írta: szerk

10kerkult Ev embere 104leadCsaládias hangulatban zajlott le a 10kerkult.hu szerkesztőség év embere díjátadó ünnepsége január 30-án. Az esemény fénypontja az egyéni és közösségek jelöltjeinek megnevezése, a nekik felajánlott díj átadása volt.

  

 

 

A jelölteket és a vendégeket Oszvald György, a 10kerkult.hu – Kőbányai Közéleti és Kulturális Portál szerkesztő-újságírója köszöntötte. Bemutatta a díjat felajánló Meiszter Kálmán és Ari Fabbro festőművészeket, s jelezte, utóbbi kiváló költő is, ezen oknál fogva felkérte az alkalomhoz illő vers elmondására.

 

   Egy rövid értékelés hangzott el a szavazatok alakulásáról. A szerkesztőség jelölte az egyéneket és a közösségeket abból az apropóból, hogy az a rendezvény, esemény, ami hozzájuk köthető, hogyan tudta megmutatni a kerület értékeit, s ezen túl, hogyan lehetett feldolgozni újságírói szemszögből, nem utolsó sorban pedig az is számított, milyen érdeklődést váltott ki az olvasók körében.

   10kerkult Ev embere 003

  balról: az egyéni jelölt Sándor Krisztina, a közösségi kategóriában jelölt Kontúr Közhasznú Egyesület képviseletében Tóth Krisztina önkéntes segítő és Sándor Krisztina gyerekei

 

   A jelöltekre az olvasók szavazhattak e-mailben, a facebook oldalon és levélben. A 2017. évi jelöltekre összesen 766 szavazat érkezett, ebből 449 az egyéni, 317 a közösségi kategóriában. Megjegyezzük, a 2016. évi szavazáson összesen 465 voksot kapott 10 jelölt. Az idei összes szavazatból 373 jött e-mailben, 277 levélben és 116 facebookon. Oszvald György – jelezve, hogy a szavazás országos kiterjedésű, sőt, Szlovákia bekapcsolódásával nemzetközi volt – néhány várost kiemelt, ahonnan voksokat küldtek: Dunavarsány, Nagykanizsa, Paks, Hódmezővásárhely, Sopron, Mór, Bálványos és a szlovákiai Szécsénykovácsi és Ipolybalog.

 

   10kerkult Ev embere 104leadA statisztikai adatok után Prischetzky Botond, a díjátadót támogató kőbányai Brewing Co. kisüzemi kraft sörfőzde marketing és kommunikációs vezetője ajándékcsomagokat adott át minden jelöltnek. A csomagban a már új dizájnnal címkézett három féle új specialitás bújt meg: egy-egy üveg Flying Rabbit 6,5%-os amerikai IPA, Invisible Bikini 5,5%-os angol típusú porter és Belgian Trip 10% -os belga típusú Tripel.

  Meglepetés volt a két, díjat felajánló festőművésznek átadott azonos tartalmú ajándékcsomag (képünkön Meiszter Kálmán veszi át a meglepetést).

   Következett a díjak átadása. Elsőként a közösségi kategória jelöltjeinek indoklását olvasta fel Oszvald György, majd egy rövidke hatásszünet után kihirdette a nyertest.

 

A 10kerkult.hu – Év Kőbányai Embere - 2017 díj közösségi kategória nyertese:

Kroó György Zeneiskola tanári közössége

 

10kerkult Ev embere 066   A Kroó György Zeneiskola tanári közössége, a ,,Kroó Night” első megszervezésével tűnt ki. Akkor kezdődött el egy sok-sok embert – tanárokat, növendékeket, szülőket, zeneszerető érdeklődőket és másokat – megmozgató rendhagyó zenei esemény, amikor normális esetben vége a koncertnek. Ez volt az első ízben meghirdetett Kroó György Művészeti Iskola éjszakája. A 17 órakor kezdődő és a tervek szerint éjfél tájban, történelmi táncházzal véget érő programban benne volt a bukás lehetősége is. Ám, a lelkes közösségnek köszönhetően nem sokkal az éjféli harangszó előtt még a menüettet ropták az alkalmi táncosok.

   A díjat, Ari Fabbro egy, a Csősztoronyot ábrázoló festményét dr. Széll Rita, a zeneiskola igazgatója vette át (képünk).

 

  Következett az egyéni jelöltek indoklásának felolvasása, majd a díj átadása.

 

A 10kerkult.hu – Év Kőbányai Embere - 2017 díj egyéni kategória nyertese:

Kanizsa József költő, író

 

10kerkult Ev embere 088   Kanizsa József író, költő, a Kőbányai Írók, Költők Egyesületének egyik alapítója, tiszteletbeli elnöke, évek óta, havi rendszerességgel népszerűsíti a kortárs irodalom és képzőművészet művelőit Kőbányán, az Újhegyi közösségi házban. 2017-ben kiemelkedő szervezése volt Zsuzsa Mihály színművész, zeneszerző, költő előadói estje. A képzőművészeti oldalt Ari Fabbro költő és festőművész képviselte.

 

   A díjat, Meiszter Kálmán egy, a már védjegyévé vált napraforgós festményét maga a művész adta át. (képünk) A két régi jóbarát egy vidám diskurzust rögtönzött, majd Kanizsa József felolvasta egy versét, mely kőbányai kötődésének bizonyítékaként is tekinthető.

 

   Mielőtt a közös fotó elkészült volna, Ari Fabbro elmondta a rendezvényt záró versét. A díjátadó kötetlen beszélgetéssel ért véget.

 

10kerkult Ev embere 111

  balról: Kanizsa József, Meiszter Kálmán, Ari Fabbro, dr. Széll Rita, Oszvald György, Prischetzky Botond

 

A díjátadó fotóit G. Szabó Árpád készítette, az ezekből szerkeszett csatolt képgaléria IDE kattintva nézhető meg.

 

Álljon mellénk, támogassa a szerkesztőség munkáját, hogy fejlődni tudjunk, hogy színesebbek lehessenek cikkeink! A részletekért kattintson a képre!

tamogato tabla 400px